Anul nou aduce taxe și impozite locale mai mari. Se scumpește parcarea

Taxe și impozite locale mai mari începând cu 2020. Acestea vor fi indexate cu rata inflaţiei de 4,6%, stabilită de Ministerul Finanţelor Publice.

 

În cadrul unei dezbateri despre taxe şi impozite, desfășurate în cadrul Primăriei, cetățenii nu s-au arătat interesați. Singura problemă a fost locul de parcare rezidențial.

 

Consilierii locali liberali au pus problema cadastrării locurilor de parcare dintre blocuri.

 

Adrian Cosman, viceprimarul Craiovei, a explicat că acest prim pas a fost realizat în zona 0 a orașului.

 

„Acum stabilim taxa, amenajarea parcărilor este pasul următor. Trebuia să pornim de undeva. Noi trebuie să stabilim acum bugetul pentru anul 2020“, a declarat Adrian Cosman, în cadrul dezbaterii.

 

Singura problemă privind locul de parcare este că unii cetățeni au nevoie chiar de două. Situația a fost sesizată chiar de un craiovean, aflat în sală, la dezbatere. 

 

“Pentru un apartament dintr-un bloc cu trei etaje din zona A, cu o suprafaţă utilă de 70 mp, construit în 1999, clădire rezidențială, impozitul pentru anul viitor ar fi de 199 de lei, în 2019 fiind 191 de lei” a precizat Directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe (DIT) din cadrul Primăriei Craiova, Elena Bonescu, care a prezentat bugetul pentru anul 2020.

 

Una din veștile importante pentru șoferii craioveni este că taxa pentru parcarea pe domeniul public va creşte de la 41 la 43 de lei. Excepția este cea plătită prin SMS.

Adauga comentariu