Asa se intampla când nu ai! Cele mai urmărite autobuze din tara au ajuns la Craiova. Mai durează pana când noile autobuze vor intra pe traseu

În ultimele zile intreaga atenție a administratiei locale craiovene s-a concentrat pe plecarea din Turcia, traseul și staționarea la Craiova a primului lot de autobuze noi Euro 6 de a căror tehnologie moderna și de al căror confort se vor bucura cetățenii orașului în scurt timp.

Au ajuns într-un final, noaptea trecuta în jurul orei 03.00 și au fost parcate în fata Primăriei pentru ca vineri dimineață să poată fi fotografiate și de presă. 

De la Primărie pana în traseu autobuzele noi mai au de trecut un pas, cel spre înmatriculare după care vor putea fi utilizate de craioveni. 

Voarea totală a investiției făcută de către Primăria Craiova este de 32.127.890 lei fără TVA, 845.470 lei fiind costul unui autobuz.

Autobuzele BMC Procity au o lungime de 12 metri, o lățime de 2.5 metri. Acestea au 3 uși pe partea dreaptă, 2 uși a cate 2 foi fiecare.

Capacitatea totală este de 97 pasageri, dintre care 26 pasageri pe scaune, 71 în picioare. Autobuzele sunt cu podea complet coborâtă (nu există trepte pe platforma pasagerilor pe toată lungimea autobuzului).

Standardul de emisii este Euro 6.

Autobuzul dispune de o platformă auxiliară (rampă) pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Confortul termic al pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de climatizare – încălzire, ventilare și condiționare a aerului. Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, iar pentru siguranța călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere de înaltă rezoluție.

Autobuzele dispun de indicatoare traseu exterioare frontale și laterale, iar două monitoare interioare tip LCD LED ultra-wide vor fi montate în compartimentul călătorilor.

Autobuzele BMC Procity sunt echipate cu un computer de gestiune si management traficului (în scurt CGMT), cu funcții GPS, echipamente Wi-Fi și comunicare on-line, echipamente de numărare a pasagerilor la fiecare ușă (sisteme cu senzori 3D inteligenți și un analizor). Sistemul este integrat cu CGMT și permite numărarea și raportarea numărului de pasageri transportați în anumite intervale de timp, stația de autobuz, traseul, numărul vehiculului.

De semenea, autoritățile locale susțină ca pana la finalul anului vor ajunge la Craiova alte 15 autobuze noi, urmând ca la începutul anului viitor sa fie livrate restul de 13.

Adauga comentariu