Cadavre de câini, resturi menajere și din construcții au format mulți de gunoaie pe malul Jiului în zona Mofleni-Bucovat. Angajații ABA Jiu au curățat zona de patru ori în mai puțin de cinci luni

Zona se umple de gunoaie frecvent, în ciuda eforturilor pe care angajații de la ABA Jiu le depun.

Munții de resturi menajere, hoituri de animale au transformat zona într-un adevărat focar de infecție, o groapa de gunoi improvizata ce poate fi sursa multor boli.

"S-a acţionat atât manual, cât şi mecanizat, fiind angrenaţi 30 de angajaţi ai Apelor Române, un buldoexcavator şi două basculante (de 25, respectiv 40 de tone). Au fost transportaţi către Depozitul de Gunoi Mofleni Craiova peste 53 metri cubi de gunoi", au declarat reprezentanții ABA Jiu.

Cei de la ABA Jiu curata zona a patra oara în mai putin de cinci luni și în speranța că cei care arunca gunoiul la întâmplare nu vor mai face asta, angajatii au dezafectat rampa care fusese construită ilegal de către cei care aruncau gunoi în zona dig-mal Mofleni Bucovâţ, râul Jiu.

”Oamenii s-au obişnuit să arunce aici tot ceea ce nu le folosesc, iar situaţia durează de ani de zile. Deşi nu suntem gunoierii de zonă, perimetrul afectat de depozitele de gunoi aparţinând şi cosiliilor locale şi primăriilor sau, după caz Drumurilor Judeţene sau Naţionale, A.B.A Jiu salubrizează frecvent zonele, însă gunoiul reapare în câteva săptămâni",adauga ABA Jiu.

La acțiunea de ecologizare de joi a fost prezent și câte un reprezentant al instituţiilor implicate: comisarul şef al Garzii de Mediu Dolj, inspectorul de zonă al Primăriei Craiova, directorul adjunct al S.C Salubritate SA Craiova. A.B.A Jiu trage un semnal de alarma ca instituțiile implicate sa că toate instituţiile implicate previna astfel de situații nevaforabile atâta mediului înconjurător cât și oamenilor.

Adauga comentariu