Cartoful dulce de la Dăbuleni, în marile magazine din țară. “Este o cultură miraculoasă pentru zona noastră”

Cartoful dulce de la Dăbuleni este în drum spre supermarket-urile din toată țara. Oltenii au înlocuit pepenele cu cartoful. 

Stațiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni se ocupă și de partea de cercetare a acestor legume, nu doar de partea comercială. Aceștia au cultivat șapte soiuri, iar producția diferă în funcție de fiecare soi: de la 15.600 kg/ha până la 32.500 kg/ha.

“Avem și cartofi care depășesc un kilogram. Avem șapte soiuri. Analizând cultura de cartof dulce este profitabilă din punct de vedere economic. Cultura este una rentabilă pentru fermieri. Cultura este miraculoasă pentru zona noastră”, a precizat Aurelia Diaconu, directorul Stațiunii de la Dăbuleni.

Prețul cu care producătorii vând kilogramul de cartof dulce în marile magazine este de 5 lei. După 120 de zile de la plantare, cartoful dulce a ajuns în supermarket-urile din țară.

Adauga comentariu