Cât de poluată este Craiova și de ce. Zeci de zile, anul trecut, craiovenii au respirat aer poluat peste limita admisă. Municipalitatea trebuie să ia măsuri urgente în ceea ce privește reducerea poluării

Craiova apare prima pe o listă a ministrului Mediului, între alte nouă orașe din țară care trebuie să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării. Celelate orase sunt Cluj, Tmișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești și Pitești.


"As vrea sa va spun ca analizand datele, voi avea discuții și voi începe procedurile cu cele zece municipalități din România care au obligația să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului ...Ar fi trist ca Romînia să înceapă iarăși o corespondență cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infrigement sau infrigement pe calitatea aerului cu alte așezări urbane din România", declara luni ministrul Mediului, potrivit Mediafax.


Marți, primarul Craiovei reacționeaza la declaratiile făcute de Costel Alexe.


"În anul 2019 din 365 de zile în 35 de zile a fost depășită cota maximă de poluare în Craiova, în restul zilelor a fost în parametrii normali. Stațiile care sunt la ora asta, funcționează în totalitateși sunt în permaneță furnizoare de informații. Cel mai important lucru pe care l-am făcut in Craiova este proiectul Green City. Acest proiect finațat de BERD în mod gratuit este primul din România și al patrulea din Europa. Programul prevede un plan de acțiune privind orașele verzi. lucrăm cu cei care și verifică acești parametrii. A început implementarea în 2019 și are patru etape. Au fost făcute măsurători de către consultantul ales de BERD care a studiat calitatea aerului, a solului, a apei..Au fost dezbateri publice la sfârșitul anului trecut și s-a stabilit un plan de acțiune pentru orașul verde și urmează ca în perioada următoare să ne întâlnim cu firma consultantă să stabilim concret ce avem de făcut. După care se vor verifica progresele care s-au făcut după parcurgerea etapelor anterioare", a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.

Adauga comentariu