Cazuri trase la indigo cu drama Alexandrei Măceșanu. Alte cinci fete au fost agresate de șoferul de pe microbuzul școlar

Odată cu cazul Caracal s-au redeschis și alte dosare, în care situațiile au fost similare cu drama prin care a trecut Alexandra Măceșanu. Alte cinci minore, fete de școala generală, toate din Dobrun, județul Olt, au fost agresate sexual de șoferul de pe microbuzul școlar. La acea vreme, conducătorul auto a fost dat afară din funcție pentru ca mai apoi să fie mutat la...primăria localității. 

Șoferul a fost implicat într-un dosar penal în care este acuzat pentru agresiuni sexuale cu cinci minore. Anchetatorii din Caracal au clasat dosarul în august, motivând lipsa probelor.

 

Drama unei familii din Dobrun, județul Olt, a început prin luna martie a acestui an, când fata de 13 ani a venit de la școală acasă, și i-a povestit mamei ei, cum șoferul de pe microbuzul școlar, în vârstă de 60 de ani, i-a propus o relație secretă. 

 

Laura Barbu, mama fetei agresate, pe care o cheamă tot Alexandra, a povestit cu lux de amănunte ce i-a spus copila de 13 ani. Bărbatul ar fi pipăit-o și ar fi întrebat-o dacă are prieten.

 

“A venit la fata, i-a pus mana pe sani, a venit pe la spatele ei si a tinut-o vreo doua minute, spune fata, si a tinut-o strans asa in brate si a intrebat-o 'Alexandra, ai prieten?' Si fata zice, nu, n-am prieten, ca sunt mica deocamdata. Si zice la sa ca daca n-ai prieten, te invat eu sa iubesti cu adevarat”, a spus mama Alexandrei. 

 

De atunci, timp de șase luni, familia Barbu a început o luptă cu autoritățile, în speranța că se va face dreptate. Drept răspuns, anchetatorii au spus că nu au suficiente probe și se va închide dosarul. A ieșit la iveală și faptul că alte cinci fete minore au fost agresate de același bărbat. Fetele de 13 ani, incurajate de parinti, au depus plangeri penale impotriva barbatului care a fost la un pas sa le violeze.

 

Una din minore a declarat ca barbatul a atins-o in zone intime.

 

 "Imi punea mana pe picioare si sani, m-a si descheiat odata la pantaloni, atingandu-ma in zona intima si atunci l-am lovit cu palmele si am fugit speriata acasa".

 

Alte copile n-au avut curajul să depună plângeri penale. Cel mai mult a avut de suferit copila de 13 ani din Dobrun, care, la fel ca Alexandra Macesanu, a avut curajul sa anunte autoritatile ca a fost agresata.

 

Barbatul era sofer de 10 ani pe microbuzul scolar, insa cand s-a aflat despre cazurile minorelor, acesta a fost dat afara. N-a fost somer pentru mult timp, ca a si fost angajat la primaria localitatii. 

 

Primarul de la Dobrun, Aurel Bondrescu, spune ca agresorul are dreptul la aparare.

 

“A fost trecut pe un post de muncitor, cu alta atributie, la primarie, pana la clarificarea situatiei. Are dreptul la aparare, prezumtia de nevinovatie ii apartine lui. Noi vom lua masura decisiva atunci cand cercetarea se va termina", a declarat edilul local.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu