Cealaltă față a județului Dolj. Cifrele violului și ale violenței domestice înregistrate în prima jumătate a anului

Violuri sau cazuri de violență în familie și-au pus deja amprenta pe județul Dolj. Femei abuzate atât fizic, cât și sexual au cerut ajutorul oamenilor legii. Multe femei au fost expuse de către partenerii de viață, fie concubini, iubiți sau chiar străini, violenței domestice. Au fost împinse, îmbrâncite, pălmuite, trase de păr sau lovite cu bestialitate. Multe dintre victime au ținut secret aceste agresiuni fizice, din teamă sau rușine, altele au sesizat autoritățile.

În Dolj, cifrele devin alarmante. Numai în prima jumătate a acestui an, peste 100 de femei au fost agresate fizic.

În primele 6 luni ale anului 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost înregistrate 134 de cazuri de violență în familie, așa cum este definită această infracțiune în Codul Penal.

De asemenea, în aceeași perioadă, au fost sesizate 35 de infracțiuni de viol.

Comparativ cu prima jumătate a lui 2018, numărul femeilor abuzate fizic sau sexual, este cam același. Mai exact, 139 de victime agresate fizic de către partenerii de viață și 34 de fapte de viol.

Potrivit unei cercetări realizate în toate statele din Uniunea Europeană, România este pe primul loc, atunci când este vorba de justificarea violului. Adică românii încearcă să gasească scuze agresorilor, cum că alcoolul sau drogurile au fost de vină sau chiar victima care purta “haine prea sexy”.

 

Sursa foto - Demamici.ro

Adauga comentariu