Concurs cusut cu ață albă la OSPA Dolj. Unul dintre participanti aduce acuzații grave la adresa conducerii instituției. Bibliografie ținută la sertar

Concurs cu dedicație la Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Dolj?! Unul dintre cei trei concurenți aduce acuzații grave la adresa conducerii instituției. 


Micu Ion, are 30 de ani și este absolvent de Agronomie. Și-a depus dosarul pentru a participa la concursul pentru inginer pedolog desfășurat de OSPA din cadrul Direcției Agricole Dolj. Numai că s-a lovit de greutăți când a venit vorba de respectarea condițiilor de anunțare a anui concurs.


"Am văzut concursul pe site. Erau datele de concurs și de depunere a dosarelor și lipsea bibliografia. Am fost la intrare in instituție, acolo unde se afișează în mod normal toate detaliile legate de concurs și de aici lipsea tot bibliografia. M-am dus câteva zile la rând și nimic. Când m-am dus cu dosarul cu toate actelele să le depun am intrebat de ce lipsește tematica. Doamna de acolo mi-a zis că nu s-a afișat dar o au ele acolo și mi-a dat-o pe o foaie. Așa am reușit să fac rost de tematică, după ce m-am interesat eu de ea. Apoi un alt lucru care mie nu mi s-a părut deloc în regulă a fost că trei dintre subiectelele pentru examen sunt de uz intern, deci nu au acces la ele decât cei care lucrează deja în sistem. Suntem trei cei care am depus dosare de înscriere pentru concurs, eu, o fată care se află în aceeași situație ca mine și un domn care înțeles că este deja angajat al instituției. Cred că acest concurs vrea să favorizeze pe cineva altfel nu înțeleg de ce se dau subiecte la care  cei care vin din exterior nu au acces. Din start plecăm cu un minus", a declarat concurentul.


Declarația doamnei care l-a intampinat pe Ion Micu la primirea dosarelor se bate cap în cap cu declarația directorului de la OSPA, care găsește o explicație rapidă atunci când este contactat de Ziarul de Craiova. Daca doamne spune ca nu s-a afisat bibliografia la sediul institutiei, domnul director e convins ca acolo a fost afisata.


"Nu am afișat bibliografia pe site dar am scris că poate fi găsită la sediul insituției. Noi am afișat-o la intrare, dar a fost ruptă de multe ori de nu stiu cine. În ceea ce privește subiectele de uz intern, nu le-am pus acolo ca să favorizez pe cineva, dar dacă incomodează o să vorbesc la comisia de examen să nu le mai bage, să nu dea din aceste subiecte. Daca avea nelamuriri domnul putea sa vina sa mi le spuna mie si se sigur ca le rezolvam", a declarat directorul OSPA.


Concursul pentru inginer pedolog ar urma să se desfășoare pe 07 noiembrie 2019, la sediul instituției.

Adauga comentariu