Copii lăsați de microbuzul școlar pe jos! Bunicul unuia dintre copiii refuzati:"Directoarea nu vrea ca fiul meu și alți doi copii sa fie luați în microbuz"

Situația se întâmplă la Ciupercenii Vechi în Dolj. Sunt sase copii care au ocupat locurile clasei zero de la școală din localitate.

Trei au intenția sa se mute la structura centrala, școala Brăesti din Calafat.

Bunicul unuia dintre cei trei copii refuzati de microbuzul școlar susține ca directoarea este cea care a decis asta,iar cauza este mai veche. În consecință își duce odrasla cu ce poate la cursuri dimineața.

" Doamna dorectoare a vrut sa înființeze o clasa mixta, trei copii de clasa a III-a cu cei sese de grupa zero, dar noi nu am fost de acord pentru ca nimeni nu învață și nu înțelege nimic. Am cerut special sa învețe la școala din Calafat. In primăvara, când copii erau încă la grădiniță, a venit doamna directoare și a ținut o ședință iar eu de atunci i-am zis ca vreau sa duc copilul la structura centrala la Calafat. Dansa mi-a zis sa vin la școală sa fac o cerere ca vreau să-l înscriu acolo și sa o fac mai repede ca nu mai prind locuri. Asta am și făcut. A doua zi m-am urcat în mașină și m-am dus la școala Brăescu și am făcut cerere. A încercat prin doamna secretara de la Ciupercenii Vechi sa ma convingă sa nu duc copilul acolo dar fără rost. Dansa luni când m-a văzut cu copilul la școală acolo încremenit",a declarat Constantin Tucureanu.

De cealaltă parte directoarea de la școala Braescu are o cu totul alta varianta. Admite ca a vrut sa facă o clasa mixta la Ciupercenii Vechi și ca trei dintre cei de clasa zero au refuzat categoric.

"Domnul Constantin crede ca dacă a venit la Cafalat și a făcut cerere s-a și înscris aici. Copilul dansului tot la Ciuperceni figurează. Sa vina sa facă cerere de transfer și o cerere pentru microbuz, o sa cer și eu părerea Inspectoratului și după luam o decizie. Dacă Inspectoratul ma lasă în condițiile în care la Ciupercenii Vechi exista deja clasa de pregătitoare, n-am nicio problema. Dacă nu, pun lacătul, închid un post de învățător și asta e. Eu ma gabdesc și la cadrele didactice. Pleaca trei copii, vor și ceilalți și acolo rămâne pustiu",a declarat directoarea scolii Brăescu din Calafat.

Conducerea unității din Calafat susține ca din 3 doar 2 copii au cerere de transfer,iar cel fără cerere ar fi tocmai al domnului Constantin.

Adauga comentariu