Craiova nu-l mai ia pe ”Mihai Viteazul” de la Oradea. Monumentul este sâmbure de scandal între Primărie și asociația care-l deține

Statuia lui Mihai Viteazul, amplasată în centrul Oradei, cea care urma să fie ”salvată” de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, nu va ajunge prea curând în Bănie.

 "În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Țărilor Române, într-un alt oraș din țară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociația Mihai Viteazul din orașul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locație centrală stabilită de comun acord",declara Mihail Genoiu, pentru Ziarul de Craiova, în luna mai a acestui an.

Statuia va mai sta la Oradea, pentru că Primăria a fost dată în judecată de asociația care o deține. Până ce se clarifică treaba la Oradea, Bănia nu va vedea statuia lui ”Mihai Viteazul”, deși edilul Craiovei face demersuri în acest caz. 

Adauga comentariu