Cum sa transporți carnea în aceasta perioada fără a risca sa-ți fie confiscata de oamenii legii. Sute de kilograme nu au mai ajuns la destinație, înainte de sărbători

Peste 500 kg de carne a fost confiscata din septembrie pana în acest moment de oamenii legii. Cei care transportau carnea confiscata ulterior nu au putut prezenta documente de proveniență sau nu au avut certificat de la medicul veterinar care sa ateste lipsa diverselor boli specifice. 

În aceasta perioada tot mai mulți doljeni cumpăra carne de porc pentru a avea pe masa de sărbători și de cele mai multe ori prețul pe kg este mai avantajos dacă este luat direct din curtea celui care vinde. 

Și tot mai multe pancarte sunt pe la porți cu mesajul "vand porci".

Aici intervin problemele. Inspectorii de la DSV Dolj spun ca localitățile care s-au confruntat cu pesta porcina africana au interzis la a vinde carne de porc. Pentru cei care vând și taie în localitățile care au fost ocolite de acest virus devastator, dar și pentru cei care cumpără din astfel de locuri neautorizate, trebuie sa știe ca trebuie sa îndeplinească anumite conditii pentru vânzare, respectiv transport dintr-un loc în altul.

Pentru a ajunge cu carnea în siguranță acasă, după ce ai achiziționat-o din locuri neautorizate, din curtea vreunui localnic,trebuie sa știi ca la un eventual control polițiștii solicita un certificat eliberat de medicul veterinar care sa demonstreze ca bucățile de carne au fost verificate și controlate de acesta.

În caz contrar, transportatorul va rămâne fără carne. 

Fără nicio grija însă poate fi transportata carnea cumpărată din locurile special amenajate care au fost inițial verificate. 

Adauga comentariu