Directorul Peniteciarului Pelendava verificat de ANP. Cum și-ar fi mărit acesta ilegal salariul

Ziarul de Craiova a început să scrie de Dumitru Corîci, directorul Penitenciarului Pelendava în urmă cu mai bine de doua săptămâni, când în presă au ajuns imagini și informații cu privire la existența unor nereguli în interiorul Penitenciarului. Acestea făceau referire la mormane de gunoi menajer depozitate în curtea penitenciarului, gunoi care ar fi afectat sănătatea mai multor deținuți din unitate.


În aceleși timp au ieșit la iveală și alte informații legate strict de persoana lui Dumitru Corîci. Scriam atunci că numele directorului de la Pelendava ar figura pe la Direcția Inspecție Penitenciară din cadrul ANP pentru însușire de foloase necuvenite și abuz în serviciu. Așteptam atunci un răspuns de la cei de la Administrația Națională a Penitenciarelor, în urma unei solicitări făcute de redacția noastra.


A apărut și răspunsul. Numele directorului apare la Direcția Inspecție Penitenciară.


"În acest moment se află în curs de finalizare o verificare, urmând ca în funcție de rezultatul acesteia, să fie dispuse măsurile legale care se impun, motiv pentru care aceste informații sunt exceptate de la liberul acces al publicului", se arată în răspunsul oficial al ANP către Ziarul de Craiova.


Despre Dumitru Corîci există informația că acesta s-ar fi pontat în mod ilegal cu ore plătite cu majorarea de 75% și ore suplimentare. Rezultatul verificării făcute de cei de la ANP o să poată lămuri aceste aspecte.


Dumitru Corîci a ajuns de la Penitenciarul de Minori și Tineri la Pelendava în urma celor patru numiri, toate făcute de ministrul Justiției de la acea vreme, Tudorel Toader.
În perioada 18.10.2017 - 17.10.2018 Dumitru Corîci este împuternicit de două ori, câte șase luni la conducerea Penitenciarului de Minori și Tineri din Craiova iar din 18.10.2018 până 17.10.2019 sunteți împuternicit, tot de două ori câte șase luni la Pelendava.

Adauga comentariu