Dosar penal la DSP Dolj după ce angajații ar fi permis ieșirea din carantina a unor persoane alături de o femeie confirmata pozitiv cu coronavirus

"La data de 01.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 şi 352 alin. 1 Cod penal.

Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au permis ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit-o pe numita T.E., persoană confirmată pozitiv COVID-19.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", comunica Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Ancheta vine după ce în presa au apărut imagini din interiorul centrului de carantina de la Helin Aeroport.

Cei carantinați acolo acuzau ca nicio autoritate nu i-a băgat în seama, ca au fost ținuți amestecați în camere, fără a se tine cont de istoricul de călătorie. Aceștia au mai sesizat ca nimeni nu i-a vizitat sa le facă teste ci mai mult cei de la DSP au venit doar sa le spună ca unii dintre ei ar putea fi infectați cu coronavirus.

https://www.ziaruldecraiova.ro/video-revolta-intr-un-centru-de-carantina-din-craiova-oamenii-acuza-ca-au-fost-tinuti-amestecati-camere-si-abia-acum-dupa-doua-saptamani-au-venit-specialistii-sa-ii-evalueze-si-sa-le-spuna-ca-printre-ei-s-ar-afla-si-persoane-infectate

Adauga comentariu