Emoții mari pentru familia Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei. La Curtea de Apel Craiova se va hotârî azi soarta fetiței din Mehedinți. Mama adoptivă: "Sorina este bine, întreabă când mergem acasă."

Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin a făcut declarații în această dimineață în fața Curții de Apel Craiova, acolo unde se va hotărî soarta fetiței din Mehedinți.


Însoțită de avocați Ramona Săcărin a declarat că își dorește ca instanța să anuleze interdicția pusă Sorinei de a părăsi țara și a vorbit despre cât de bine s-a adaptat copila în familia ei.


"Sorina așteaptă să vedem când o să mergem acasă. Întreabă de ce soțul a plecat cu copilul și noi nu putem să mergem acasă. Sorina face foarte bine, a învățat să numere până la 10 în engleză, a învățat culorile în engleză. Nu înțeleg de ce ne rețin în țară atăt de mult, eu nu pot să merg cu acest copil la un loc de joacă, la un parc, pentru că deja nu i se mai repsectă dreptul la viața privată, nici ei, nici nouă", a declarat Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei.


"Noi sperăm că se va respinge cererea. Între timp procurorul general ar trebui să mai citească puțin procedură civilă. Nu cunoaște că adopțiile sunt proceduri pe toată viața, adică nu ne jucăm cu viața unor copii, nu le poți întoarce așa doar pentru că țipă niște oameni în stradă", a declarat Diana Gavra, avocat al familiei Săcărin.


Avocații familie Săcărin vorbesc despre faptul că Sorina poate ajunge din nou într-un centru de plasament, în cazul în care se suspendă executarea hotărârii de adopție și nu rămâne la la soții Săcărin, pentru că asistenta maternală Șărămău nu mai are atestat de asistent maternal, nu mai are nici contract de muncă și există acele actele medicale în care este dovedită malnutriția. 


În acest moment Sorina merge la psiholog. 


"Vă rugăm foarte mult doamna procuror să dați părinților pașaportul să se ducă să-și vadă de viața lor", a declarat Claudia Postelnicu, avocat familia Sacarin.

La Curtea de Apel Craiova se va hotărâ astazi dacă se suspendă sau nu executarea hotărârii de adopție în cazul Sorinei.

Adauga comentariu