Facturi mai mari în sezonul rece. Căldura se scumpește și îi va arde pe craioveni la buzunare

Se scumpește gigacaloria în plină toamnă. Craiovenii vor avea mai mult de plătit față de anul trecut, iar facturile îi vor arde pe aceștia le buzunare. Dacă iarna trecută, gigacaloria era 250 de lei, în 2019 prețul s-a mărit și a ajuns la 277 de lei. Vina ar fi a celor de la Complexul Energetic Oltenia, furnizorul de agent termic primar, care au crescut tarifele. Astfel, SC Termo Craiova SRL a crescut prețurile energiei termice livrate craiovenilor. 

Cât despre media de consum pe un apartament, aceasta poate oscila în funcție de bloc (cum este poziționat apartamentul) sau de vremea de afară. Prețurile variază între 200-500 de lei. Cam atât plătește un craiovean pe fiecare lună la căldură.

Nu se știe sigur când cei de la Termoficare Craiova vor începe să furnizeze energia termică. Totul depinde de temperaturile de afară.

”Suntem pe poziții, pregătiți de probe. Furnizarea căldurii se face în funcție de temperatura exterioară. Dacă trei zile consecutiv vor fi 10 grade Celsius, vom începe furnizarea energiei termice”, a precizat director Termoficare Craiova, Lorena Voican.

Rămâne de văzut dacă facturile craiovenilor vor crește mult față de anul trecut, ținând cont că gigacaloria s-a scumpit cu aproape 30 de lei. 

Adauga comentariu