FORD a început producția noului SUV în uzina de la Craiova. PUMA va fi produsă în regim nonstop

Ford a anunțat că a început în 8 octombrie producția SUV-ului Puma la uzina de la Craiova, acolo unde a angajat încă 1.700 de persoane care vor lucra în trei schimburi.

Ford România a anunțat marți startul producției noului SUV Puma la uzina pe care o deține în Craiova. Constructorul american a angajat încă 1.700 de persoane pentru producția modelului, iar muncitorii vor lucra în trei schimburi, ceea ce înseamnă că uzina va produce Puma în regim non-stop.

Pentru moment, Ford nu a anunțat câte unități Puma va produce zilnic la Craiova.

"Sunt onorat și mândru că împreună cu echipa noastră din Craiova suntem parte a acestui nou și deosebit capitol reprezentat de lansarea producției noului Puma. Este o mare realizare pentru noi să producem aici, la Craiova, nu numai cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodată în România, ci și primul cu tehnologie hibridă integrată", a declarat Ian Pearson, președintele Ford România pentru automarket.ro


Ford Puma a fost prezentat oficial la sfârșitul lunii iunie și devine primul model hibrid produs în România.
Bordul digital, funcție de masaj lombar, posibilitatea de a încărca telefonul wireless și un compartiment suplimentar pentru portbagaj sunt printre noutățile pe care Ford Puma le introduce în gama de modele subcompacte a constructorului american. 


O altă premieră pentru uzina de la Craiova este că aceasta produce în paralel două modele. Pe lângă noul Puma, americanii vor produce în continuare și SUV-ul Ecosport.

Adauga comentariu