A fost lansata licitația pentru cel de-al doilea tronson al celui mai lung drum județean din Dolj

A fost lansată licitația pentru executarea lucrărilor de modernizare a celui de-al doilea tronson al drumului județean 561A. Acesta are o lungime de peste 30 de kilometri, și pornește din zona localității Moțăței și ajunge la limita județului Mehedinți.

Demersul se derulează în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

„Inițiativa noastră, prin care ne-am propus să modernizăm cel mai lung drum județean din Dolj, măsurând aproape 70 de kilometri, mai înregistrează un pas important în direcția concretizării. Chiar astăzi a apărut în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de lansare a licitației pentru atribuirea contractului de lucrări care vizează cel de-al doilea tronson al DJ 561A. Acest sector de peste 30 de kilometri traversează comunele Moțăței, Unirea și Plenița, asigurând legătura cu județul Mehedinți. Vorbim despre un contract cu o valoare estimată de aproximativ 18 milioane de euro, care are prevăzută o durată de executare de 24 de luni, timp în care constructorul desemnat va trebui să finalizeze modernizarea carosabilului, dar și numeroase lucrări conexe – realizarea de șanțuri și rigole, amenajarea de parcări, stații de autobuz, trotuare și treceri pentru pietoni, dar și reabilitarea și construirea de podețe și poduri", a declarat Ion Prioteasa.

Licitația pentru primul tronson al drumului, pe traseul Giurgița – Băilești – Moțăței, cu o lungime de aproape 40 de kilometri, se află în desfășurare de la mijlocul lunii decembrie, sursa de finanțare a lucrărilor fiind aceeași.

"O altă veste bună este faptul că ne apropiem de momentul semnării unui nou contract de finanțare, de data aceasta în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, prin care vom aborda ultimul dintre cele trei tronsoane ale drumului 561B Segarcea – Zăval“, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul pentru executarea lucrărilor de modernizare a drumului județean 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita județului Mehedinți, tronson 2, are o valoare estimată de 71.102.447,31 lei, fără TVA, ofertele pentru participarea la licitația deschisă putând fi depuse până la data de 20 februarie 2020.

Adauga comentariu