GALERIE FOTO Malul Dunării sufocat de gunoaie în dreptul localității Basarabi din Dolj. Localnicii sunt dispuși să strângă gunoiul să-l ducă în fața Primăriei Calafat

Munți de gunoaie, leșuri de animale, sticle de bere, pungi de platic, resturi din construcții, vegetație uscată așa arată malul Dunării la Basarabi. Situația le este cunoscută autorităților, însă acum pe lângă disconfortul vizual intervine și mirosul care în zilele călduroase de vară devine insuportabil.


Resturile aruncate la întâmplare fierb în suc propriu. Unul dintre localnicii din Basarabi a ajuns la capătul răbdărilor și promite că va trece la fapte.


"Cam asa arata malul Dunarii in localitatea Basarabi...de ani de zile am tot sesizat consilierii si autoritatile locale sa faca ceva in aceasta privinta, insa nimeni nu face nimic...weekendul urmator voi veni cateva zile de la Bucuresti si voi aduna atat de multe gunoaie pe cat voi putea si le voi duce in fata primariei. Pana atunci insa, voi depune o plangere online la Garda de Mediu", a delcarat Andrei Bica.


Și în timp ce omul spune că situația se menține așa de ani, Primăria Calafat declară că este de doar câteva luni.


"Gunoiul de acolo este aruncat tot de localnici până prin mai anul ăsta, când am făcut contractul cu cei de la IRIDEX să ne ridice gunoiul. Știți că a fost problemă atunci câteva luni că nu aveam cum să colectăm resturile menajere de la oameni pentru că nu avea firma unde să le ducă și atunci s-au strâns foarte multe. Acum o să facem tot posibilul să remediem situația. O să îi aducem pe cei de la firmă, ne cântăresc gunoiul depozitat și noi le plătim. Oricum foarte mari consturile la gunoi, oamenii nu prea vor contracte, să plătească. Și avem în mai multe locuri probleme", a declarat Lucian Ciobanu, primar Calafat.

Adauga comentariu