Întâlnire de gradul 0 la Curtea de Apel Craiova. Replici tăioase între asistenta maternală și avocata familiei adoptive a Sorinei. Magistrații hotărăsc joi soarta fetiței din Mehedinti

Curtea de Apel Craiova a decis, astazi, să amâne decizia în ceea ce privește revizuirea dosarului de adopție internațională în cazul Sorinei. Motivul amânării este depunerea unei serii de documente la dosar, care trebuie să fie analizate. Mâine, la ora 11, magistrații Curții de Apel Craiova vor decide ce se va intampla cu soarta Sorinei.

"S-a respins cererea domnului avocat Dumitrica din lipsa de apărare și s-a dat un termen. Ne vedem mâine la 11.00. Sorina este bine, nu duce dorul familiei Sărămat", a declarat Clara Istrate, avocata familiei Săcărin.

La Curtea de Apel Craiova au fost prezente atât Mariana Sărămăt, asistenta maternală a Sorinei, dar și Ramona Săcărin, mama adoptivă a fetitei. Cele două au stat față în față în sala de judecată, însă nu au schimbat nicio vorbă. Ramona Săcărin a depus la dosar câteva poze cu Sorina pentru a demonstra că se integrează bine și este fericită alături de noua ei familie.

"Nu e un copil fericit, cum spun ei ca fetița e fericită, pentru că eu o știu pe fetiță cum era ea când era fericită. Nu am vorbit cu mama adoptivă pentru ca nu aș putea să vorbesc și nici ea nu ne dă ocazia, cu toate că a promis că o s lase fetița să ne sune. Îmi doresc din tot sufletul ca fetița să se întoarcă la noi, în familia în care a crescut", a declarat Mariana Sărămăt.

Familia Sărămăt nu a mai primit nicio veste despre Sorina din momentul in care a fost luată cu forța din casa de la Baia de Aramă.

Tot astăzi, magistrații Tribunalului Olt au judecat dosarul cu privire la interdicția părăsirii țării de către Sorina, însă au declinat competența către Judecătoria Slatina. Este asadar a cincea instanță la care ajunge acest dosar. Acesta a fost strămutat de la Tribunalul Mehedinți, la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, apoi la Curtea de Apel Craiova și apoi a ajuns în Olt.

Adauga comentariu