Irakieni ascunși printre echipamente de scufundări

Pe la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc la volanul unui microbuz, înmatriculat în Turcia. Acesta era însoţit de un conațional, ca şofer de rezervă. Cei doi transportau echipamente pentru scufundări acvatice din Turcia, cu destinaţia Franţa.

"În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind astfel, în compartimentul marfă, nouă persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că toate persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Acestea au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei", au declarat reprezentantii Politiei de Frontiera Calafat.

Soferii turci au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Polițiștii de frontieră au intrerupt calatoria tuturor persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii turci şi cei nouă irakieni fiind preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor.

Adauga comentariu