Marea "familie" a ISU Dolj. Fosti angajați vorbesc vorbesc despre cum erau aduse rudele pe posturile din Inspectorat și povestesc cum cei care nu aveau pile erau dati afară prin vot cu mâna ridicată în careu. Se fac verificari in unitate

Costel Cornea fost angajat al ISU Dolj povestește metoda prin care se împarțeau locurile de muncă în unitate, atunci când chiar el activa în cadrul Inspectoratului.


"La noi in Romania nu ai pile nu ai cum sa lucrezi la stat. Degeaba esti bun, degeaba esti pe prima masina daca nu ai un cumnat care e pus sus, un fin, un nas..stim foarte bine cum sunt angajati acolo. Cumnati, fini, sotii ce sa va spun ai mult. De exemplu, cumnatul colonelului, sotiile lor pe care le-au angajat, fini, nu le mai stiu numele dar daca as fi acolo as putea sa zic uite asta e cumnatul lu x, asta e finul lui y. Numai asa sunt pe acolo. Mai sunt si care nu sunt pe pile. Au fost dati afara cei care nu au avut pile", declara Cornel Cornea.


Claudiu Ciucă fost subofițer, comandant de echipaj spune cum s-a ajuns la situația în care ISU Dolj este acum plină de angajați cu diferite grade de rudenie între ei, cum se ocupa un loc de muncă și cum erau dați afară cei care nu aveau pile.

"Noi am fost angajati in 2006 pe baza de concurs, am participat la probe, proba sportiva, proba teoretica și psiholigic. Mai activand inca 3 luni cu ei, după s-a mai facut inca o sarja de angajare. In 2007, atunci s-au angajat tot felul de oameni, fiecare si-a adus pe cine a putut, copii, nepoti, fini, tot ce s-a putut pentru ca era nevoie de subofiteri. Toti stim, se angajeaza pe pile, stim ca e al lui cutare, a lui cutare, trebuie sa intre pana la urma urmei", adauga Claudiu Ciuca.


Erau 36 de subofițeri și dintre aceștia 16 trebuiau să plece. Procedura de selecție era cel puțin ciudată, dacă nu ilegală.

"Departajarea dintre noi nu s-a facut prin concurs s-a facut prin vot, ca in Parlament. Eu va spun și citez din fisa, am fost votat de 2 persoane pentru ramanerea in continuare in sistem si de 16 pentru mentinerea la dispozite. De ce s-a facut lucrul acesta, pentru ca eu deja atunci am fost la comandatul respectiv de subunitate,eram revoltat. Eram foarte multi pilosi si trebuia sa ramana cineva. Nu TREBUIa SA plece cine nu trebuia sa plece. Trebuia sa plecam noi care nu aveam pile.. colonelul Florea si inspectorul sef a avut copilul la bucursti, din ce tin eu inte parca sa zic, dupa s-a transferat la craiova, o gramada de fni, colonelul Mariș are copilul, colonelul stanasel a avut copii, si-au dat demisia, pe la bailesti, unt numai pilosi. sunt oameni care atunci cand am plecat in 2011 nu avea nici macar o interventie la incendiu, sau la un accident pntru ca era piosi care erau pusi sa stea mai deoparte sa nu aibe nicio problma pentru ca nu se descurcau, nu aveam conditie..vino la tata, teangajeaza tata la pompier, iti da salariu nu trebuie sa mergi tu la interventie ca merg prostii la interventie", a mai spus Claudiu.


Claudiu Florea a mers in instanta atunci pentru a-si apara locul de munca insa fara reusita. Si-a schimbat meseria intre timp.


ISU Dolj numără în acest moment 774 de angajați din care 101 sunt rude. Corpul de Control al Ministrului Vela se află la sediul Inspectoratului pentru a face verificări.

" În ceea ce privește gradul de subordonare directă între rude, s-au identificat următoarele cazuri particulare: 
- prim – adjunctul inspectorului șef a avut soția (subofițer) în subordonare directă, în intervalul 15.05.2014 - 01.09.2016 (perioadă în care îndeplinea funcția de șef centru Operațional), iar aprecierile anuale de serviciu ale acesteia au fost întocmite de către altă persoană. Totodată, facem mențiunea că soția acestuia a fost încadrată din sursă externă în anul 2007, acesta ocupând, de la angajare și până în prezent, aceeași funcție; 
- adjunctul inspectorului șef are fratele (rudă de gradul II) în subordonare directă, iar acesta îndeplinește funcția de șef Serviciu Logistic. Persoana respectivă s-a mutat la cerere, în anul 2007, de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră la ISU Dolj, pe o funcție de execuție în cadrul aceluiași serviciu. 
Facem precizarea că schimbarea raporturilor de serviciu ale cadrelor militare prin numire pe o funcție aflată în nemijlocita subordonare a unei rude de gradul al II-lea nu contravine prevederilor legale aplicabile acestei categorii de personal, aspect susținut de prevederile art. 95 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, cu modificările și completările ulterioare, prin care sunt interzise, în cazul funcționarilor publici, raporturi ierarhice directe între soți sau rude de gradul I. 
- șeful Centrului Operațional are soția (subofițer) în raport de subordonare, aceasta fiind încadrată la ISU Dolj din anul 2007; 
- șeful Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației are o rudă de gradul IV (subofițer) în subordonare directă, aceasta fiind absolventă a Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești în anul 2009 și s-a mutat în anul 2012, la cerere, la ISU Dolj; 
- unul dintre șefii GIS (Gardă Intervenție Stingere) din cadrul Secției de Pompieri Segarcea (subofițer) are fratele în subordonare, acesta îndeplinind funcția de comandant echipaj. Fratele este 
încadrat din sursă externă din anul 2006, iar, începând din anul 2017, aprecierea anuală de serviciu a acestuia este întocmită de către altă persoană", comunica cei de la ISU Dolj,

Adauga comentariu