Minoră din Craiova pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu făcea bani din cerșit. Tânăra ar fi încercat să se sinucidă pentru a scăpa de calvar


Un bărbat din Craiova a fost arestat, în urma unei anchete a procurorilor DIICOT, pentru că a obligat o minoră să cerșească în folosul lui în țară, dar și la Roma, în Italia. Dacă nu făcea suficienți bani din cerşit, fata era pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare.
Craioveanul de 23 de ani a fost acuzat de trafic de minori, lovire și alte violențe și trafic de persoane.

„În cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, o minoră de 15 ani. Ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova. Inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victima minoră era agresata fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani”, au precizat procurorii DIICOT.

Agresată ar fi fost şi mama copilei. Femeia a fost bătută ori de câte ori încerca să ia legătura cu fiica sa. Anchetatorii mai spun că minora a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă.
Ulterior, inculpatul a dus victima la Roma, unde a fost obligată se cerşească. Victima a reuşit să scape în iunie 2017, cu ajutorul unui cetăţean român.

„În perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, inculpatul C.B. împreună cu tatăl său, au transport-o pe victima minoră în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona orașului Roma și au obligat-o să practice cerșetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi. În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetățean român care a văzut-o cerșind desculță și neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reușind să se întoarcă în România”, au mai precizat anchetatorii.

Anul acesta, în septembrie, bărbatul s-a întâlnit întâmplător cu victima lui, ocazie cu care a bătut-o, adolescenta având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul a obligat o altă tânără să se prostitueze în folosul său, în Marea Britanie.
Procurorii au descoperit că, în cursul anului 2018, bărbatul a racolat de pe internet, prin metoda „Loverboy”, o altă tânără pe care, prin constrângere psihică şi fizică, prin șantaj emoțional și limitându-i libertatea de comunicare și mișcare a determinat-o să practice prostituția în diferite locații din Marea Britanie.

Femeia câștiga zilnic câte 3.000 de lire sterline, iar banii erau folosiți exclusiv de bărbat. Când fata a anunțat autoritățile, bărbatului i s-a cerut să părăsească Marea Britanie, primind interdicție de a mai sta în această țară.

La întoarcerea în România, deși era însărcinată în luna a șaptea, minora a fost obligată să practice în continuare prostituția într-un apartament închiriat, clienții fiind recrutați prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate.

„Pe fondul nemulțumirii cauzate de sumele mici câștigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate, iar după ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerșetoria în diferite locuri din zona centrală a orașului Craiova, fiind depistată în mai multe rânduri de Poliția Locală și amendată pentru acest lucru". comunica DIICOT.
Bărbatul este arestat preventiv.

Adauga comentariu