Nereguli grave în gările și magazinele din apropierea acestora. Inspectorii ANPC au dat amenzi uriașe. Gara din Craiova nu a făcut excepție

Inspectorii ANPC au controlat gările din toate județele Olteniei. Nu mai puțin de 15 gări au fost verificate atent, printre ele și gara din Craiova.

Principalele deficiențe identificate la punctele controlate au fost : condiții igienice necorespunzătoare, peroane cu paviment deteriorat, lipsa rampelor pentru persoane cu dizabilități chiar dacă există indicator cu privire la acest aspect, lipsă sală de așteptare, lipsa grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități.


De semenea, în vizorul inspectorilor au fost și magazinele din apropierea gărilor. 24 de operatori economici au fost verificați. Principalele abateri constatate fiind : neafișarea prețurilor, neafișare CUI, comercializarea unor produse fără a fi însoțite de certificat de garanție, informarea incompletă privind gramajul produselor oferite.


Controalele au fost efectuate în perioada 06-07.02.2020, au fost aplicate un număr de 32 de amenzi în valoare totală de 193.000 lei și 27 avertismente.

 


Adauga comentariu