O școală din Dolj ar fi inventat elevi ca să poată păstra posturi cheie. Cei inventați aveau fie vârste prea mici pentru a merge la grădiniță, fie aveau zero în dreptul datelor personale de identificare, adică nu dețineau acte

Situația de la scoala Damian din Sadova a ieșit la iveală în urma unor reclamații făcute de mai multe cadre didactice de la Scoala Gimnaziala Sadova. Acestea susțin că ar fi fost zeci de elevi înscriși fictiv în cataloagele școlii Damian cât și în alte grădinițe ce aparțin de această unitate de învățământ.

 
"Problemele au început încă din 2011, când Gradinita Sadova a  fost luata pentru ca nu aveau copii suficienți. în 2016, aceeași problemă, lipsa copiilor a făcut să plece copii de la gradinita Piscu Sadovei. În 2017 copii tot nu erau deajuns la scoala Damian și de la noi nu au mai luat copii, deși din doi în doi ani plecau elevi de ajunsesem din 600 sa fim 400. Noi am început să facem căutări și să ne punem semne de întrebare atunci când ne-am dat seama că de la noi elevi nu au mai plecat, dar ei spuneau că au făcut numărul necesar. Atunci am descoperit ilegalitățile. Era o fată  care venea la grădiniță la Sadova și care apărea de două ori, o dată cu CNP bun la Grădinița Damian și înă o dată cu CNP zero la grădinița de la Sadova. CNP zero înseamnă că nu are acte. Erau trecuți copii care nu avea vârsta să meargă la grădinița, copii sub doi ani. Cu tot ce aflesem ș dovezile am mers peste tot. La Primărie, la ISJ, am ajuns să facem plângere penală. Nimeni nu a făcut nimic până acum", a declarat Cristina Gird, lider de sindicat Scoala Sadova.


Liderul de sindicat de la Scoala Gimnaziala Sadova susține că directorul școlii și primarul ar fi cei care țin cu dinții ca această unitate de învățământ să existe, pentru a păstra niște posturi importante și pentru a exista ca instituție cu personalitate juridică, scoala trebuie să aibă în fiecare an minim 300 de copii.


Primarul din localitatea doljeana a declarat ca totul ar fi fost făcut legal și ca a decis menținearea Scolii Damian pentru că performantele aici ar fi mai mari decât la Scoala Sadova. Acesta mai spune ca unitatea respectivă a mai fost controlata de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pe tema înscrierii fictive a elevilor, dar nu s-au confirmat ilegalităţi.


"Spune că nu se învață carte aici. Păi au fost nenumărate controale la noi la scoală, nu cred că vreunul a ieșit nefavorabil nouă. Rezultatele copiilor nostri sunt foarte bune. Nu ar trebuie să argumenteze aceste ilegalități cu asta. Vrea să desființeze Scoala Gimanazială Sadova, asta vrea", a mai adaugat Cristina Gird.


POlițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj fac cercetări. La fel și conducerea ISJ care din 2007 nu a dat niciun semn de anchetă la scoala Damian. 

Adauga comentariu