O viață sub teroare. Femei agresate, adăpostite în singurul centru maternal din Bănie

Femeile aflate în dificultate găsesc sprijin în centrele maternale, acolo unde se pot refugia cu tot cu copii. Centrul Maternal este casa mamelor alungate. 

 

În singurul centru din Bănie, mamele fugite sau alungate din propria locuință găsesc un pat primitor și o masă caldă. Psihologi și asistenți le ajută să-și pună ordine în viață. La Centrul Maternal SF. Ecaterina este un cuib al speranței unde vin femei agresate, alungate de părinți sau de soț, cu copii sau fără. 

Centrul maternal din Craiova are doar 20 de locuri. Uneori încăpător, alteori nu. În prezent, în cadrul centrului beneficiază de servicii sociale 5 cupluri mamă-copil și o femeie gravidă. Mai exact, 11 suflete, curând 12.

 

Atât femeile, cât și copiii lor beneficiază în acest adăpost de îngrijire, educație, consiliere și toate cele necesare. Din păcate, nu pot sta o viață întreagă, însă sunt găzduite pe o perioadă lungă cât să-și facă un plan pentru o viață nouă.

“În cadrul centrului, cuplurile mamă-copil/femeile gravide beneficiază, pe o perioadă determinată de maximum 2 ani, de găzduire, îngrijire, educaţie şi servicii de pregătire pentru viaţa independentă, precum şi de servicii pentru integrarea/reintegrarea familială şi socio-profesională”, potrivit reprezentanților DGASPC Dolj.

 

Multe mame din centrul maternal consideră că viața lor este un coșmar, însă specialiștii au grijă să nu le lipsească nimic, de la lucruri materiale, până la consiliere. După cei doi ani petrecuți în centru, eroinele își fac ordine în viață și reușeșc să lase trecutul în urmă pentru a începe un nou drum.

Adauga comentariu