Oltenii din străinătate. Și-au risipit viața peste hotare și s-ar întoarce acasă doar dacă ar fi mai bine

După lipsuri multe și-o viață grea, mulți olteni și-au luat inima-n dinți și au plecat peste hotare. Să mai facă un ban, să-și întrețină familia și să-și trimită copiii la școală. N-au avut timp să se plângă și nici nu puteau să renunțe. Au avut timp doar de muncit. 

Plecați la muncă în străinătate, trimit sume frumoase acasă, însă nimic nu le poate alina dorul de familie. Carmen este de 15 ani în Italia și a ales să părăsească România pentru a le oferi copiilor ei, un trai mai bun. 

“Sunt de 15 ani, am plecat din cauza sărăciei, aveam 2 copii de ținut în școală și acasă...m-aș întoarce dacă s-ar schimba ceva în bine”, ne-a povestit Carmen, care și-a petrecut o bună parte din viață, muncind în străinătate. Știe italiana la perfecție, dar mai mult îi place perfectul simplu. 

În prezent, este stabilită în Bari și lucrează pentru o familie. Regrete nu sunt multe, ci doar unul singur și greu. A ratat copilăria celor doi băieți ai ei, care au rămas să studieze în Craiova. 

“Cel mai mare regret este ca am pierdut copilaria băieților mei,chiar daca timp de 2 ani i-am avut cu mine”, a precizat olteanca de la Bari. 

9.700.000 de români trăiesc în afara granițelor. Motivul principal: sărăcia.

 

Adauga comentariu