Pe aici nu se mai trece! Cele mai periculoase treceri de pietoni, din cele mai aglomerate zone. Zebre desființate, capcane pentru craioveni

Cele mai periculoase treceri de pieton le găsim în zonele aglomerate din oraș. Zona Electroputere Parc Mall, acolo unde a și avut loc un accident săptămâna trecută, când o tânără a traversat pe o fostă trecere de pietoni. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, craiovenii sunt obișnuiți cu trecerile de pietoni desființate, însă în multe zone acestea s-au schimbat. De altfel, după cum spun aceștia, arterele importante din oraș, unde au loc adesea evenimente rutiere sunt Calea București și Calea Severinului.

Un alt exemplu este trecerea de pietoni de la intersecția străzii Dezrobirii cu Frații Golești, cea pe care craiovenii o folosesc să ajungă mai repede în Piața Centrală, este desființată de ani buni. Deși sunt afișate panouri cu “Trecerea de pietoni desființată”, oamenii nu țin cont și riscă să-și pună viața în pericol. De cele mai multe ori, șoferii îi lasă să treacă pe cealaltă parte a străzii, deși conducătorii auto au prioritate.

Craiovenii care vin de la piață cu plasele încărcate, sunt nevoiți să ocolească pe Calea București. Oamenii traversează pe unde nu mai e trecerea de pietoni, pentru că le este mai ușor, însă nu de puține ori au blocat traficul, iar poliția rutieră a fost nevoită să intervină.

Un alt exemplu este tot în apropiere Pieței Centrale, unde trecerea de pietoni pare ascunsă printre mașini. Vizibilitate redusă atât pentru pietoni, cât și pentru conducătorii auto. Vinovați ar fi cei care parchează pe de o parte și de alta a zebrei.

O altă problemă semnalată de un craiovean pe un grup de facebook, ar fi trecerea de pietoni din intersecția strada Spaniei cu strada Mircești. Acea zebră este complet în beznă cu sistemul de iluminat actual.

De obicei, cele mai periculoase treceri de pietoni, sunt și cele mai aglomerate. Un exemplu bun sunt cele din zona piețelor sau școlilor din oraș, acolo unde șoferii trebuie să fie atenți.

Adauga comentariu