PORTRET DE PROFESIONIST. Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, etalon de competență și modestie. A reușit să transforme unitatea medicală într-una modernă în doar un an de administrare

Tânără, elegantă și foarte eficientă. Așa ar putea fi descrisă, în doar câteva cuvinte, cea care ține frâiele unei unități medicale cu mii de pacienți anual. Nu îi place să iasă în evidență, dar realizările sale se văd zi de zi, de la relația cu pacienții până la felul în care a fost reabilitat spitalul.  Doar că, pentru a ajunge aici, tânăra directoare a parcurs toți pașii profesionali. În plus, a știut cum să îmbine cariera cu o viață de familie împlinită.

Anca Tudor s-a născut la Caracal și a studiat acolo până la terminarea liceului. Elevă fiind, a jucat mai bine de patru ani handbal la Clubul Sportiv din oraș, dar a renunțat pentru că simțea că alta este calea ei în viață.

“Eu mi-am dorit să fiu doctoriță, dar tatăl meu era atlet și își dorea foarte tare ca eu și sora mea să avem o carieră în sport. Ne-a încurajat pe amândouă să facem handbal, dar mie nu mi s-a potrivit. Antrenorul era foarte dur, antrenamentele solicitau timp și implicare, iar eu am fost mai rebelă. Am plecat din Caracal la 18 ani, atunci când m-am înscris la Facultatea de Științe Economice din Craiova.”, își amintește Anca.

După o scurtă perioadă în care a lucrat la Administrația Financiară din Caracal, proaspăt căsătorită, împreună cu șoțul său a hotărât să se mute definitiv la Craiova. A aplicat pentru un post de specialist achiziții la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova și l-a și obținut. De atunci nu a mai părăsit spitalul.

“Lucrez aici din 2001 și am reușit să parcurg toate etapele. Am fost specialist achiziții, apoi șefa biroului, am preluat apoi Serviciul de Achiziții și, după o perioadă, am ajuns directorul financiar al unității. În luna martie a anului trecut am devenit manager interimar, iar din mai sunt manager plin după ce am luat concursul pentru post. Cunosc evoluția acestui loc, fiecare colțișor, toate problemele și care este rezolvarea lor.”, explică Anca Tudor.

De când ocupă funcția de conducere, spitalul a trecut prin transformări marcante, multe dintre secțiile unității medicale fiind aduse la standarde europene.

“Noi am demonstrat că este nevoie de investiții, iar banii au venit de la Primărie. S-au transformat cu adevărat aripa pentru pacienții bărbați, apoi cea pentru femei. În plus, s-a modernizat întreaga Clinică de Neurologie 2, acolo unde sunt tratați pacienții care ajung la noi cu accident vascular cerebral. Mai sunt multe de făcut, dar le luăm pe rând. Important este ca pacienții să aibă parte de tratamentul necesar atât din punct de vedere al tratării sănătății, cât și în relația cu cadrele medicale. Eu nu am primit nicio plângere de când ocup această funcție.”, susține managerul spitalului.

De departe cea mai mare realizare rămâne includerea spitalului în Programul Național de Boli Neurologice. Astfel, unitatea medicală se alătură marilor centre din București, Cluj sau Timișoara unde pot fi tratați pacienții cu scleroză multiplă. Iar planurile pentru proiecte viitoare sunt chiar și mai mărețe.

“Intrarea în programul pentru tratarea celor cu scleroză multiplă este un succes de suflet. Sperăm să obținem acordul și finanțarea pentru a trata mai mult de 20 de pacienți, cât sunt acum prinși în bugetul alocat. În plus, ne dorim să ne implicăm și în monitorizarea pacienților cu diferite afecțiuni care sunt tratați acasă. O echipă mobilă alcătuită din medic, asistent, asistent social și psiholog ar putea să meargă acasă la pacienți pentru a se asigura că își urmează tratamentul, iar evoluția bolii este favorabilă. Pentru acest proiect este însă nevoie de finanțare și ne zbatem să o obținem”, susține Anca Tudor.

Un alt proiect care este pe punctul de a se înfăptui este acela al repartizării unor saloane dotate cu tot ce este necesar pentru alinarea suferinței bolnavilor incurabili aflați în ultimul stadiu al bolii. 

“Cinci paturi sunt incluse în acest proiect, iar echipa care se va ocupa de acești pacienți a fost deja la o pregătire specială care să le permită tratarea cu scop paleativ și interacțiunea cu acest tip de bolnavi. Un medic, asistenți, kinetoterapeuți, infirmiere, un psiholg, un asistent social și un preot fac în această perioadă cursuri. Așteptăm bugetarea odată cu încheierea unui nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, în această primăvară. ”, speră managerul unității.

Același succes pe care îl are pe plan profesional se regăsește și acasă. Mamă a doi băieți, unul de numai 3 ani și jumătate și un adolescent de 16 ani, Anca Tudor spune că trăiește într-un echilibru perfect.

“Copiii mei mă împlinesc cel mai mult. Este o adevărată fericire să îi vezi cum se joacă împreună, chiar dacă diferența de vârstă este destul de mare. Am o familie fericită și o carieră de care sunt încântată. Nu îmi doresc mai multe de atât, nu vreau să pun pe planul doi familia pentru a evolua în carieră. Acesta este punctul la care mi-am dorit să ajung și aici vreau să mă opresc. Dacă nu o să mai fiu manager al spitalului, mă întorc la postul meu de bază și îmi continui munca de până acum. ”, încheie Anca. 

 


Comentarii

Bobolocu Gilda

28.01.2019 21:18

Am avut onoarea s-o cunosc pe sora doamnei director, o fată de excepție. Sunt convinsă că dna manager va reuși să crească numărul de beneficiari ai tratamentelor pentru scleroză multiplă, deoarece totul este din inimă, cu implicare și profesionalism maxim. Doamne-ajută!

Adauga comentariu