Producătorii din Dăbuleni vor sistem antigrindina în localitatea lor pentru a-și salva culturile, în special cele de lubenita. Ce au răspuns autoritățile centrale la cerințele localnicilor din patria lubenitelor

Producătorii agricoli din Dăbuleni iau atitudine. Aceștia, prin intermediul edililor locali au făcut adresa către Direcția Agricola Dolj pentru realizarea în zona a unor dispozitive antigrindina, având în vedere pagubele produse de căderile de gheata care au compromis prima recolta de lubenite.

"Prin adresa înaintată către Direcția Agricolă Dolj, Primăria Orașului Dăbuleni a adresat rugămintea de a aprecia asupra oportunității includerii U.A.T Dăbuleni în Sistemul Național Antigrindină. Direcția Agricolă Dolj a intervenit la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, solicitând a analiza și dispune în ceea ce privește solicitarea Primăriei Orașului Dăbuleni.

M.A.D.R, la data de 12.02.2018, cu adresa nr. 463, a trimis un răspuns Direcției Agricole Dolj, din care reiese că Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNACP), va analiza împreună cu Proiectantul General al Sistemului Antigrindină posibilitatea extinderii punctelor de lansare și în zona Dăbuleni, județul Dolj", comunica primarul localității.

Stația antigrindina le-ar fi de mare ajutor producătorilor din Dăbuleni care sunt afectați de fenomenele atmosferice neprevazute, cum a fost grindină căzută în ultimele zile. Căruțe pline de lubenita au fost strânse de pe câmp și aruncate. Lubenite de Dăbuleni vor ajunge anul acesta în piețe cu doua săptămâni mai tarziu.

Adauga comentariu