Reabilitare cu scântei într-un cartier din Craiova. Oamenii se plâng că de zeci de ani sunt nevoiti să stea cu niste casete de beton în parcare. În timp ce zona este în plin proces de modernizare, casetele strâng gunoaie și pun în pericol viața copiilor

Cartierul Rovine din Craiova. Parcarea blocurilor C22-C32 este în proces de reabilitare de ceva timp. S-a turnat pietrișul în parcare, primul strat pentru alei, însă nicio autoritate locală nu pare să observe cele câteva zeci de bucăți de casete de beton uitate-n zonă de mai bine de 20 de ani. Casetele par a fi asemănătoare celor folosite pentru canalele de termoficare și canalizare. Cei de la Primăria au venit cu parcarea până în plăcile de beton.

"Eu sunt aici din 82, nu eru atunci aici. Au fost aduse, la început au fost împreștiate prin toată parcarea, apoi au fost puse în linie așa cum le vedeți acum. Nimeni nu le ia de aici, nimeni nu știe cui aparțin. Eu zic ca seamănă cu betoanele care se folosesc să treacă țevile pe sub ele", declara un locatar din zonă.


Casetele de beton nu doar că sunt inestetice, dar au devenit în timp focar de infectie, ascunzand sub ele nenumărate gunoaie. Președintele Asociației 11 ROVINe spune că a făcut solicitări la Primărie pentru igienizarea si amenajarea zonei. Așa a prins contur o frumoasă parcare între blocurile cu pricina, însă domeniul public acoperit de betoane pare să nu fi fost luat in considerare pentru igienizare și curățare.


"Eu am făcut numeroase solicităril la Primăria să vină să șă facă o parcare aici pentru că era pământ. Nu au fost până acum mișcate caasetele de beton de la blocuri. Ar fi bine să ne scape cineva de ele, sunt pe domeniul publi, numai Primăria ar putea face ceva. Și dacă vin să le ridice, trebuie să facă un fel de bordura de beton în loc pentru a nu permite pământului să o ia la vale și să înfunde canalizarea blocurilor", spune presedintele Asociatiei 11 Rovine.


"Este o mare problemă cu aceste casete de beton. Nu doar că sunt urâte, au strâns gunoaie sub ele, aduna diverse animale care vin să caute hrană, dar locul se joacă este chiar lângă ele. Când este cald afară copii se joacă alearga pe ele, au goluri, crăpături, doamne fereste să se întâmple vreo nenorocire să cadă de pe le sau printre ele. Pe nimeni nu intereseaza", a mai adaugat un alt locatar.


Betoanele sunt folosite acum să tină pământul din parcare, pentru că aleile blocului sunt sub nivelul la care a fost amenajată parcarea. 


Autoritățile locale, reprezentanți au Primăriei Craiova au fos la fața locului pentru a vedea situația și spun că până la finalizarea lucrărilor de reabilitare vor fi luate de acolo casetele de beton și oamenii vor scăpa astfel de calvar.

Adauga comentariu