Reacția conducerii Odobleja după trei zile de proteste ale elevilor. “Nepăsarea ucide școli!” este mesajul profesorilor pentru autoritățile locale

Nici nu începuse bine școala, că elevii au refuzat să intre la clase. Trei zile de protest al elevilor au fost la Colegiul Stefan Odobleja din Craiova. Motivul ar fi lipsa sălilor de clasă suficiente pentru numărul de elevi al unității de învățământ. Atât elevii, cât și profesorii sunt nemulțumiți de condițiile în care aceștia trebuie să-și desfășoare orele de curs. Părinții sunt nemulțumiți, mai ales că elevii de clasa a 12-a, care vor susține examenul maturității, pierd ore de curs importante, după cum a precizat Ileana Dogaru, directorul adjunct al Colegiului Stefan Odobleja.

Profesorii de la Odobleja sustin că săptămâna trecută, Primăria Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj le promiteau că se vor găsi soluții în ceea ce privește clădirea care a fost luată din administrarea Colegiului Ștefan Odobleja, în urmă cu mai bine de un an. 

Tot cadrele didactice au găsit și o soluție, respectiv imobilul fostei Școli nr. 35, însă după cum susțin aceștia, este invizibilă pentru autorități. 

 

“Nu înțelegem ce s-a întâmplat între timp, astfel încât și-au reconsiderat poziția. Au trecut la intimidări. Printre altele, ni s-a transmis că, indiferent ce vom face și cum ne vom manifesta nemulțumirea față de lipsa sălilor de clasă, nu îi vom impresiona”, au declarat profesorii pentru Ziarul de Craiova.

O altă problemă semnalată a fost că președinta Consiliului elevilor de la Colegiul ”Ștefan Odobleja” a fost pusă la zid de membrii Consiliului Județean al elevilor. 

 

Profesorii spun că lupta va continua și că nu vor renunța.

“Noi pe-o parte, ea pe-o parte... Și dă-i și luptă....și VOM CONTINUA!

Concluzia zilei: încă un dialog al surzilor”, au conchis profesorii de la Colegiul “Stefan Odobleja”.

Adauga comentariu