Scandalul containerelor ingropate! Zeci de locatari ai unui bloc din Craiova acuza autoritățile locale de iresponsabilitate și au împiedicat demersurile constructorului care venise sa spargă parcarea. A intervenit politia

Toți locatarii unui bloc din Craiova, împreună cu reprezentanții Asociației de Proprietari 6 de care apartin și-au petrecut dimineața in parcarea din fata blocului. 

Preț de mai bine de doua ore oamenii au încercat și au și reușit să-l determine pe constructorul ce venise chitit pe treaba, sa nu le spargă parcarea, motivând-și cerintele.

"Nu este normal ce se întâmplă, este bătaie de joc la adresa noastră ca locatari. Știm că este un proiect european, înțelegem necesitatea, noi nu suntem împotriva montării containerelor ingropate, drept pentru care o platforma este deja montata aici în parcarea noastră, dar vin acum, la câteva luni sa spargă din nou parcarea sa mai facă o platforma despre cade nu știm nimic, nu ni s-a spus nimic. Dacă prima data ne-am consultat cu autoritățile locale, acum nimeni nu ne-a mai înștiințat ca urmează ca la 20 de metri de cea veche sa facă o alta platforma. Cu parcarea noastră ce se întâmplă vrem sa știm. Își bat joc de noi, iau decizii din birou fără sa se intereseze și de opinia noastră", a declarat președintele Asociației de Locatari Nr. 6 din Craiova.

Pentru că locatarii l-au împiedicat sa înceapă spargerea asfaltului în zona, constructorul a înștiințat politia. Trei mașini au ajuns la blocul din Craiova. Oamenii s-au calmat, lucrările nu au mai avut loc.

Reprezentanții Primăriei au declarat ca marți dimineață vor merge în zona cu probleme pentru a clarifica lucrurile.

Montarea containerelor ingropate a început în urma cu câteva luni în Craiova. Investiția face parte dintr-un proiect european "Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj în valoare de 53 de milioane de euro. Vorbim de 439 de platforme ingropate. Au fost montate o parte dintre ele, doar cele pentru care s-a reușit obținerea autorizațiilor de construire. 

Autorizațiile sunt cerute de Consiliul Județean și emise de catre Primăria Craiova.

Adauga comentariu