Școala-i mai frumoasă când o faci la o terasă. “Școala Altfel” cu țigara-n loc de pix și cu telefonul în mână, nu cu cartea

Orele de curs s-au mutat în aer liber, la terasă, exact lângă Colegiul Național Frații Buzești din Craiova. Nu este singurul loc unde elevii care au ore își petrec timpul. Cu țigara în mână, un selfie corespunzător și cafeaua-n față, așa-și încep dimineața elevii din ziua de azi.

Cafenelele sunt pline, iar unde mergi, fie în Centrul Vechi, fie pe lângă licee, grupuri de adolescenți vezi pe oriunde. Mai nou, școala s-a mutat la terasă. 

 

Este un fel de “școala altfel”, iar ținând cont și de vremea frumoasă de afară, încă bună de stat la bar, elevii profită cum pot. Fie pauză sau nu, sălile de clasă sunt tot mai goale, iar restaurantele tot mai pline. Terasele din preajma școlilor sunt principala atracție a adolescenților, un refugiu atunci când chiulesc de la ore. 

Patronii localurilor se bucură de profiturile frumușele pe care le fac după urma copiilor. O tânără care lucrează la o terasă aflată lângă un liceu cunoscut din Craiova, spune că de când au revenit copiii la școală este full. 

“Vin în pauze sau chiar în timpul orelor, dimineața este plin, mai ales de când au început orele”, a spus ospătărița.

Dacă luni dimineața, elevii se reîntorceau la clasă odată cu deschiderea noului an școlar, azi dimineață un grup de tineri au înlocuit orele de curs cu o cafea.

Deși are BAC-ul anul viitor, un elev la Frații Buzești spune că nu-și face probleme și că fiecare dimineață o începe cu cafeaua, nu cu prezența la curs.

Adauga comentariu