Situație dificila pentru Aeroportul Internațional Craiova. Baza din Banie rămâne cu o singura aeronava Wizz Air din doua câte operau pana acum. Se reduce frecventa zborurilor. Unele rute pot fi scoase

Wizz Air vine cu schimbări în pandemie și anunță atât vesti bune cât și unele mai puțin fericite. Compania aeriana anunță deschiderea unor noi baze în Europa şi a unoi noi rute, dar şi restrângerea operaţiunilor din Europa, inclusiv din România de unde vor prelua mai multe aeronave.

Majoritatea bazelor Wizz Air de la noi din tara vor suferi modificări în ceea ce privește numărul aeronavelor alocate și vorbim de bazele din Cluj Napoca, Timișoara, Sibiu dar și Craiova.

La baza Wizz Air din Banie va rămâne o singura aeronava din doua câte operează în acest moment, asta presupune o frecventa redusa a zborurilor în perioada următoare.

"Este o situație deloc plăcută pentru noi ca și Aeroport. Când ne așteptăm să mai vina o aeronava în Banie de fapt suntem informați ca vom rămâne cu una singura, din doua câte aveam. Asta înseamnă zboruri mai puține. Este posibil chiar sa fie scoase anumite rute, nu au hotărât încă aceste detalii, ni le vor comunica zilele următoare cei de la Wizz Air. Ei spun ca situația va fi limitata în timp, speram sa fie bine pentru ca încă nu știm dacă ne va afecta și ca număr de angajați ai aeroportului. Începusem anul foarte bine, cu vânzări peste cele de anul trecut, dar au urmat apoi aceste luni moarte care ne-au afectat pe toti", a declarat Oana Raducanoiu, purtător de cuvânt Aeroportul International Craiova.

Aceeași situație va fi și la baza din Sibiu care rămâne cu o aeronava.

La baza Wizz de la Cluj, a doua ca mărime din România după Bucureşti, numărul avioanelor alocate va fi redus din iulie de la şapte la cinci.

Timişoara va păstra doar două dintre cele trei avioane alocate.

Numărul avioanelor alocate bazei din Bucureşti, a doua cea mai mare bază Wizz Air după Budapesta după numărul de avioane, rămâne la 12 în timp ce la Iaşi compania low-cost va creşte numărul lor de la două la trei.

Nu se știe în acest moment ce se va întâmpla cu piloții.

Adauga comentariu