Spitalul de la Leamna preia pacienții de la Boli Infectioase de la Craiova. Conducerea cere suplimentarea numărului de rezidenți pentru specializarea pneumologie

Spitalul de la Leamna urmează să preia pacienții internabili, cu afecțiuni respiratorii și tuberculoză activă de la Spitalul de Boli Infectioase de la Craiova.

"În această perioadă, cadrele medicale de la Leamna sunt mobilizate la maxim, conducerea de aici formulând o adresă către Direcția de Sănătate Publică Dolj pentru suplimentarea personalului cu șapte medici rezidenți în specializarea pneumologie. Sperăm că, în acest fel, vor putea fi dublate gărzile și, în consecință, va putea fi asigurată o diagnosticare mai rapidă pentru persoanele care se prezintă la spital", au declarat reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

În în curtea unității a fost montat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență un cort destinat consultațiilor și trierii pacienților care ajung în această perioadă la Leamna. După această procedură, persoanele sunt introduse pentru 24 de ore într-un alt triaj obligatoriu, care se va face, de această dată, în incinta spitalului, fiind prevăzute în acest sens 18 paturi, pentru care se asigură supraveghere permanentă. In situația în care se confirmă infectarea cu noul coronavirus, pacientul este mutat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Totodată, în aceste zile, va fi instalat un nou aparat de radiologie, care va permite diagnosticarea rapidă și precisă a afecțiunilor pulmonare – o investiție în valoare de peste un milion de lei a CJ Dolj.

Adauga comentariu