Stațiile de monitorizare a calității aerului din Craiova sunt șubrede. Nici nu se repară una că pică alta, iar banii de reparații de la Ministerul Mediului abia dacă vin

În Dolj există cinci stații de monitorizare a calității aerului. Una dintre ele este nefuncțională de două luni și nici bani pentru reparații nu sunt. Stația se află în Craiova, pe Calea București și nu mai monitorizează calitatea aerului din oraș din septembrie.


Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Dolj susțin că stația nu merge din cauza unor probleme la aerul condiționat. Banii pentru reparații ar trebui să vină de la Ministerul Mediului, însă vin cu foarte mare greutate, pentru că nu sunt direcționați către astfel de lucrări de mentenanță. 
Faptul că stația nu funcționează afectează orașul pentru că în această perioadaă calitatea aerului respirat de craioveni numai poate fi monitorizată, iar specialiștii nu știu când stația își va relua activitatea.


Stația DJ 1 de pe Calea București s-a stricat imediat după ce au fost reparate alte două stații de monitarizare a aerului din județ.


Sistemul de monitorizare a calității aerului în Craiova cuprinde cinci stații automate (Calea Bucureşti, Primărie, Maria Tănase, Işalniţa, Breasta), serverul pentru colectare date şi două panouri de informare a publicului la English Park şi Sediul A.P.M. Dolj.


Staţiile sunt dotate cu instrumente pentru monitorizarea şi analiza poluanţilor gazoşi şi pulberilor în suspensie, achizitor date, sisteme de comunicaţie şi echipamente de laborator.

 


Adauga comentariu