Unitatea de Primiri Urgențe Craiova, sufocată de pacienți cu probleme minore. Boala nu te întreabă dacă ești asigurat sau nu

Unitatea de Primiri Urgențe Craiova este mereu aglomerată, indiferent de oră sau de zi. Pacient asigurat sau nu, boala nu te întreabă când să vină. Majoritatea celor care vin la UPU Craiova sunt pacienți neasigurați care au găsit această portiță: să vină de mai multe ori la Urgențe, unde medicii îi tratează și le prescriu rețete, pe care mai apoi, le aruncă la coșul de gunoi.

Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, a precizat că sunt pacienți care vin și de 20 de ori la Urgențe, pentru că indiferent dacă persoana este asigurată sau nu, aceasta beneficiază de toate drepturile.

 

“Poți să vii de 10 ori sau 10 zile la rând în Urgențe, unde beneficiezi de toate drepturile. Se duce acasă și vine seara, când se schimbă tura. Serviciul de Urgență se aglomerează cu cazurile non urgente. Avem pacienți care vin în Urgență, dar nu merg la doctorul de familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Cristiana Geormăneanu.

 

În aceasta dimineață, aproximativ 70 de persoane își așteptau rândul. Fie că aveau stări de amețeală, fie că au ajuns în unitate pe targă, aduși de ambulanță, toți au aceleași drepturi.

“Unii pacienți sunt bolnavi cronici și sunt neasigurați, dar au găsit această portiță, să vină de multe ori în urgență, să ia rețeta, pe care o găsim mai apoi în coșul de gunoi. Vine omul și spune că-l doare în piept, îl examinăm, îl tratăm, iar la final tragem concluzia”, a adăugat Cristiana Geormăneanu.

Unul dintre motivele pentru care se întârzie în Urgențe este faptul că mulți dintre pacienți vin fără documentele medicale. Potrivit Cristianei Geormăneanu, medic primar în medicina de urgență, dar și purtator de cuvânt al SJU Craiova, mulți pacienți nici nu spun ce boală au (tuberculoză, boli dermato-venerice, etc), pentru a-i trata corespunzător.

Prea mulți oameni merg la Urgență cu probleme minore și îngreunează activitatea medicală. Nemulțumirea este mare atunci când ești nevoit să aștepți.

Adauga comentariu