(VIDEO) Comuna în care drumurile nu au văzut asfaltul vreodată, iar pietriș, doar în preajma alegerilor. Când plouă copiii nu mai ajung la școală din cauza nămolului. Primarul dă vina pe Dumnezeu

La Secu în Județul Dolj, situația se complică atunci când plouă, pentru că drumurile din comună nu au fost vreodată asfaltate și de câte o cupă de pietriș au parte doar la ocazii speciale.


Comuna se află la 50 km de Craiova și aici mai trăiesc aproximativ 600 de suflete. Cele patru sate componente sunt îngropate și înconjurate de nămol în anotimpurile ploioase, pentru că nici drumurile de legătură cu alte localități nu sunt mai bune.


"Drumurile din comună sunt impracticabile. Sunt brazde de nămol de acoperă roțile mașinilor. Nu se poate circula pe aici decât cu mașină de teren. Când srumurile ajung în situația asta copii nu mai ajung nici la școală. Nu pot să intre pompierii și Ambulanța nici cu șenilata. În cazuri extreme murim aici. Drumurile nu au fost asflatate niciodată, de niciun primar, nu numai de ultimul. Nici piatră nu văd, ce se mai face din când în când, se îndreaptă cu grederul, atât. Primarul are niște pietriș la poartă de luni bune, cred că așteaptă campania să îl pună", a declarat unul dintre localnici.


Edilul localității admite că nu a făcut investiții în drumurile din comună de când este primar, dar nu poate stăpâni ploaia.


"Cu Dumnezeu nu ne putem pune. Dacă ploua excesiv ce să fac eu. Sunt drumurile așa cum sunt, mai reparăm și noi pe acolo pe unde mai putem, mai punem o cupă de pietriș când se fac gropi mari, asta am făcut de când sunt primar. Am achiziționat acum niște pietriș, dar vremea nu m-a lăsat să-l pun. POate la primăvară. Nu îl am de mult, nu avem bani, ce am mai luat și noi de la Consiliul Județean dar ce să faci cu p cupă două de pietriș. Am așteptat să strâng mai mult", a adaugat primarul din Secu.

Adauga comentariu