(VIDEO) Cum se ignoră legea în Craiova! Un investitor le râde în fața autorităților locale. Pentru că nu a reușit să obțină autorizație de demolare a unei clădiri omul a pus-o la pământ fără să-i pese de urmări

Construcția fostului Liceu Sanitar atrage atenția de câteva zile de când buldoexcavatoarele pun la pământ rând pe rând toate corpurile clădirii..fără autorizație.


Clădirea are un corp principal și mai multe anexe. Autoritățile locale confirmă. Proprietarii construcției nu aveau autorizație de demolare decât pentru anexele clădirii, șapte la număr, nu și pentru demolarea corpului principal pus la pământ chiar sâmbătă după-amiază. 


Proprietarii au ignorat total legea și au acționat după bunul plac, demolând și corpul pentru care au încercat de nenumărate ori să obțină autorizație dar nu au reușit. Acțiunea de demolare a fost sistată în această dimineață, iar proprietarii clădirii s-au ales cu 100 000 de lei amendă și plângere penală.


Clădirea fostului Liceu Sanitar este singura clădire neo gotică din Craiova, a fost construită în 1889. În 1948 a instrat în sistemul public de învățământ, iar până în 2012 aici a fost găzduit Liceul Sanitar. Construcția a rezistat cutremurelor din 1940 si 197. Clădirea a fost retrocedată, liceul a fost evacuat, iar clădirea a început să se degradeze...urmând acum demolarea. În locul ei s-ar fi ridicat un bloc de locuințe, o afacere avantajoasă pentru proprietar.

Suprafața totală la sol este de 1700 mp.

sursa foto Facebook Esti din Craiova daca..

sursa video Lucian Bernd Sauleanu

Adauga comentariu