(VIDEO) Imaginile disperării la Teasc, în Dolj! 200 de porci din gospodarii sunt omorâți. Pesta porcină se extinde cu repeziciune și devine periculoasa

Disperare la Teasc în județul Dolj. Străzile din localitate sunt pline de poliție, jandarmi și inspectori DSV care întra în curțile oamenilor și le omoară porcii pentru a evita răspândirea pestei porcine care deja creează deja isterie în județ. 

Oamenii sunt disperati pentru ca rămân fără hrana pentru familiile lor. 

 "Sunt foarte supărat. Am doi porci, pe amândoi ii omorâra. Eu nu ma opun, dar nu ette normal ce fac. Mașinile care tranzitează localitatea nu sunt dezinfectate, nu au fost montate covoare de protectie", a declarat unul dintre localnicii din Teasc. 

"Plâng cum sa nu plâng ca îmi pare rău să îmi omoare porcii din bătătură. M-am chinuit sa ii cresc, ii țineam și eu pentru sărbători, acum ce fac",a declarat o alta localnica. 

Fenomenul pestei porcine ia amploare în Dolj. In cinci localități a fost confirmat virusul pana acum și exista riscul de propagare către localitățile învecinate.  Pentru a nu se răspândi inspectorii de la DSV au luat măsura uciderii preventive a porcilor rămași în viata. În fiecare zi se va interveni într-o localitate din județ. 

"Am intervenit cu patru echipaje de la Direcția Sanitar Veterinara. Avem catagrafiate 200 de animale în Teasc. Următoarea locație este Nedeia pentru ca acolo evem o presiune virala destul de mare din cauza mistretilor. Speram ca în câteva zile sa stingem focarul deoarece exista riscul sa se propage în alte localități din zona respectiva. Un pericol mare exista pe malul Dunării, unde zona este populata de mistreți și în acest moment toți administratorii focurilor de vânătoare sunt obligați sa ne ajunge când găsesc cadavre. Se face dezinsecție în fiecare gospodărie. Se lucrează cu un buldoexcavator și o mașină care este bine garnisita încât sa nu se scurgă lichide, exista folie, dezinfectant, var, la fel exista și la groapa unde se vor depozita cadavrele",a declarat Andrei Butaru, director DSV Dolj. 

 

 

Adauga comentariu