(VIDEO) Jiul este la un pas să ajungă o groapă de gunoi. Imagini dezolante cu malurile râului sufocate de mizerie

Imagine tristă de pe malurile Jiului, pline de gunoaie, moloz, materiale textile și tot felul de ambalaje. Deși în apropiere se află groapa de gunoi a orașului, se pare că râul i-a cam luat locul. În cântecele unui mare artist din Oltenia, Jiul este de soi și poate înlocui Dunărea, însă în realitatea lui 2019 situația e cam ”murdară”. La propriu.

Noroc sau nu, cei care-și lasă deșeurile în acea zonă, pot fi amendați doar dacă sunt prinși în flagrant. Totuși, craiovenii nu țin cont de acest lucru, dovadă fiind imaginile dezolante surprinse în preajma Jiului.

Jurnaliștii de la Ziarul de Craiova i-au ”prins în fapt” pe câțiva muncitori cu trei buldoexcavatoare. Din grămezile de deșeuri ”staționate” în apropierea râului, conducătorii auto ai excavatoarelor luau gunoiul și-l duceau la malul Jiului, pe motiv că au nevoie de o “rampă”, pentru a intra cu utilajul în apă. 

“Punem doar niște moloz, vrem să facem o rampă, să intrăm cu mașinile în Jiu. Dar, se înmoaie și am zis să o lăsăm așa. Asta e, ce să facem. Așa e peste tot”, spune unul dintre șoferii utilajelor. Bărbatul dă din umeri și încheie cu: “Asta-i România”.

Muncitorii nu sunt angajați ai Administrației Bazinale de Ape Jiu. Potrivit reprezentanților ABA Jiu, la fața locului s-a deplasat conducerea pentru a face mai multe verificări.

Adauga comentariu