(VIDEO) Nici n-a început bine școala, că elevii au ieșit la protest. Conducerea unității de învățământ: “Elevii migrează de la o sală de clasă la alta, cu ghiozdanul în spate”

Elevii din cadrul Colegiului “Ștefan Odobleja” au refuzat să intre la cursuri în această dimineață. Nemulțumiți că mereu trebuie să migreze de la o sală de clasă la alta, cu ghiozdanul în spate, adolescenții au ieșit în curtea colegiului.

Directorul Adjunct al Colegiului Odobleja, Ileana Dogaru, a precizat pentru Ziarul de Craiova că aceste probleme sunt de mult timp, mai exact de un an și ceva, și că atât conducerea unității de învățământ, cât și profesorii au sesizat neregulile până și la Inspectoratul Școlar Dolj.

 

“Ne-a fost luată o clădire din administrare de un an și mai bine. În prezent avem 54 de clase de elevi și doar 16 săli de clasă. Învățăm în două ture, ora este de 40 de minute, iar pauza de 10 minute”, a spus directorul adjunct, Ileana Dogaru.

De altfel, conducerea instituției spune că au anunțat de mult această situație neplăcută, că toată vara trecută au mers pe la Primărie și Inspectorat cu documente, însă tot ce-au primit înapoi au fost promisiuni.

 

“Le-am spus elevilor că avem promisiuni de la Primăria Craiova, pentru a-i liniști, însă sunt doar promisiuni de discuții, nu că situația se va rezolva. Noi n-am ieșit în presă, doar am făcut documente și-am semnalat situația mai departe”, a declarat reprezentantul instituției de învățământ.

 

În plus, părintii sunt nemulțumiți și îngrijorați pentru elevii care vor susține examenul de Bacalaureat, cei care sunt în clasa a XII-a. 

 

Potrivit directorului adjunct Ileana Dogaru, profesorii n-au timp să le predea, să aprofundeze materia așa cum trebuie, ora fiind doar de 40 de minute, iar elevii se mută de la o sală de clasă la alta.

 

Elevii vor să protesteze și zilele următoare, până când se va găsi o soluție.

Adauga comentariu