(VIDEO) Noaptea minții la Calafat. Deranjați de camerele de supraveghere îndreptate spre locuințele lor, câțiva localnici s-au înarmat cu bâte și au trecut la distrugerea sistemelor

Incidentul s-a petrecut pe 3 aprilie și a fost făcut public chiar cu ajutorul camerelor de supraveghere distruse ulterior.


"În jurul orelor 06:51 respectiv 10:42, Calin G. (21 ani), Iulică Z. (44 ani) și Livia D. (44 ani) domiciliați în municipiul Calafat, au fost sancționați contravențional fiecare cu amendă de 10000 lei și urmează să li se întocmească dosar de cercetare penală pentru distrugerea sistemului de supraveghere video al municipiului Calafat", comunica cei de la Politia Locala.


Pe imagini se poate observa un tanar care se deplasează către una dintre camerele de supraveghere cu o bat foarte lung. Următoarea secvență este deja mișcată, semn că tânărul dă hotărât cu bâta peste camera de supraveghere pe care reusește să o desprindă. în momentul căderii camera suprinde două persoane la baza stâlpului de susținere a sistemului de supraveghere. Odata terminata treaba cei doi își iau bățul și pleacă.


Cel de-al doilea atac la camerele de supravegehre surprinde o alta tradă din Calafat, unde un bărbat aplica aceeasi tactica. 


"Probabil au fsot deranjați de supravegherea zonei în care locuiau. O cameră a fost distrusă și pentru cealată a fost schimbata poziția. Paguba este de aproximativ 2000 de lei. De la montarea noului sistem de supraveghere, la sfârșitul anului trecut, acesta este primul incident de acest gen înregistrat", adauga reprezentantii Politiei Locale Calafat.

Adauga comentariu