(VIDEO) Razie în Fața Luncii la romii bransati ilegal la apă

Romii din cartierul craiovean Fața Luncii s-au trezit în această dimineață peste ei la poarta cu angajații Companiei de Apă Oltenia care au vrut sa verifice branșamente la apa.

 

Lucrătorii de la Compania de Apă au fost nevoiți sa sape când cu buldoexcavatorul când cu cazmaua în fata porților, pentru ca oamenii nu le-au dat voie sa între în curți, ba mai mult decât atât, au plecat de acasă fără prea multe detalii și i-au abandonat pe angajații Companiei în stradă.

Angajații CAO au descoperit numeroase instalații artizanale, improvizații făcute de cei racordați ilegal la apa.

Rău-platnicii care fuseseră debranșați inițial au găsit diverse metode prin care sa fure apa din conducta de pe strada pe care locuiesc.

"De ce ne controlați. Furam și noi apa, nu trebuie sa trăim și noi? Noi cu ce sa trăim?", a declarat un locatar de pe strada Aleea 2 Calusari, strada luata la puricat de angajații CAO.

"Nu știu de la cine s-au bransati, dar e posibil de la noi, pentru ca noi de aproape 2 ani plătim foarte mult la apa, 6 metri cu i pe luna iar noi nu consumam atât de mult", a adăugat un alt locatar al străzii.

Pentru a ascunde ilegalitățile și pentru a nu putea fi controlați, romii care erau bransati ilegal la apa apelează la diverse tertipuri. Fie toarna ciment deasupra gurii de canal, fie parccheaza mașina deasupra sau așeaza pubela de gunoi.

Reprezentanții Companiei de Apă Oltenia spun ca este un fenomen cu care se contrunta, acesta al bransarilor ilegale si nu au pârghii legale sa ii tragă la răspundere pe cei care încalcă legea. Cel mult ii pot amenda cu suma echivalenta consumului pe 24 de luni.

Angajații Companiei le-au dezmembrat instalațiile artizanale însă nimic nu ii tine în loc pe proprietarii bransati ilegal sa se racordeze din nou și sa consume fara sa plătească. 

Fac poze, întocmesc dosare pe care le dau mai departe politiei, ajung apoi la unitățile de Parchet și majoritatea dosarelor se întorc cu încetarea urmăririi penale, astfel ca cei găsiți cu nereguli scăpa basma curata. 

Nu mai puțin de 30-40 astfel de dosare de bransari ilegale sunt trimise de CAO către organele competente, iar cei vinovați nu sunt trași la răspundere. 

 

 

Adauga comentariu