100 de lucruri jenante din Craiova. Ambuteiajele care se formează în fiecare dimineață de luni în zona Târgului de la Făcăi

Dacă este luni, este trafic infernal la ieșirea din Craiova spre Bechet, dar și pe alte artere din zonă. Mașinile care intră și ies pe drumul care merge către târg, reușesc să creeze un blocaj care afectează atât DN 55 Craiova-Bechet, cât și DN 56 Craiova-Calafat. Cozile se întind pe kilometri întregi ajungând pe strada Potelu până în spatele Parcului Nicolae Romanescu. 

Tranzitarea zonei durează zeci de minute, timp în care se circulă bară la bară, cu maxim 5 km/h. Uneori, intersecția dintre strada Potelu și strada Prelungirea Bechetului este dirijată de polițiști rutieri, dar metoda nu s-a dovedit eficientă, iar traficul nu s-a fluidizat. 

Grav este că situația este ignorată total de autorități. Reprezentanții Primăriei Craiova au transmis de mai multe ori că vor încerca să găsească soluții, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum. În plus, administratorul drumului național 55, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, nu are niciun proiect de lărgire a transonului, nici de executare a unei benzi de ieșire de pe DN55 către zona în care este amplasat târgul de săptămână.

 

În concluzie, o situație care afectează mii de șoferi la fiecare început de săptămână este total ignorată de autorități, incapabile și dezinteresate să găsească o soluție de fluidizare a traficului din zonă. 


Adauga comentariu