100 de lucruri jenante din Craiova. Astăzi, despre Casa Căsătoriilor care cade bucată cu bucată! Locul unde tinerii căsătoriți își unesc destinele arată jalnic

Casa Căsătoriilor se afla la doi pași de centrul orașului. Clădirea care ar trebui sa fie una dintre cele mai frumoase și bine întreținute fiind prima constructie care apare în pozele tinerilor căsătoriți, are o imagine dezolanta.

Pereții sunt crăpați, tencuiala cade pe toate părțile formând cratere imense în ziduri, pavelele sunt sparte sau lipsesc, zugraveala nu mai exista în multe locuri, iar mucegaiul este la el acasă. 

Autoritățile craiovene promit ca locația va întra în reabilitare curând, iar Casa Rusanescu asa cum se numeste construcția la baza, va fi transformata în muzeul Personalităților Craiovene.

 

"În cadrul proiectului se vor efectua lucrări de restaurare, consolidare si dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare se va amenaja Muzeul Personalităților Craiovene care va fi dotat corespunzător funcțiunii de muzeu atât cu dotări muzeale cât și cu dotări ITC și multimedia. Casa Rusănescu va permite desfășurarea unor multiple activități culturale, simpozioane, întâlniri cu tematici diverse, de cultură și artă, de istorie. Spațiile de care dispune imobilul permit desfășurarea evenimentelor la interior, în special în sălile de la parter deschise către str. Unirii, stradă cu valențe pietonale dar și în sala somptuoasă de la etaj care are cea mai mare suprafață și reprezentativitate. Este posibilă extensia activităților de interior și în curtea clădirii care, prin amenajări și iluminat ambiental, poate oferi un cadru deosebit pentru activități culturale, mai ales în sezonul estival" , declara Mihail Genoiu, primarul Craiovei în decembrie 2018.

Mai e puțin și se face 1 an de la promisiuni și nicio mișcare în teren. Căsătoriile tot aici se oficiază și tot aceeași pereți scrijeliti apar în pozele mirilor.

Dacă proiectul de reabilitare se va concretiza actuala Casa a Căsătoriilor se va muta intr-o fostă grădiniță din Craiova.

Casa Rusănescu este o clădire monument istoric ce a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu și datează de pe la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Adauga comentariu