22 noi cazuri de coronavirus și doua decese înregistrate în ultimele doua zile în Dolj. A crescut ușor și numărul persoanelor vindecate

La ora 9.00 luni dimineata în Dolj se înregistrasera 2978 de persoane izolate voluntar la domiciliu, 162 de persoane în carantină.

De asemenea, 2.733 de persoane au ieșit din carantină și 14.219 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Dacă la ultima raportare de vineri, săptămâna trecută erau 113 persoane vindecate, în acest moment sunt 125. De asemenea, de la 183 de infectați numărul a crescut la 204 persoane confirmate pozitiv, cu 22 de cazuri mai mult. Și numărul deceselor a crescut cu doua. Sunt în acest moment 5 persoane decedate.

"Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19. Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, poliţiştii doljeni au verificat peste 1.500 de persoane şi aproximativ 80 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă.

În urma activităților desfăşurate, poliţişti din cadrul unei secții de poliție al unui oraș, de pe raza județului, au identificat doi tineri de 19 și 20 de ani, dintr-o localitate din zonă, care nu au respectat măsura izolarii la domiciliu, fiind depistați pe stradă. Cei doi tineri au fost plasaţi în carantină insituţionalizată şi au fost sancţionați contravenţional cu amendă, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, a declarat reprezentantul Prefecturii Dolj.

Adauga comentariu