Abramburirea examenului de Bacalaureat în Coronacriză

Examenul de bac din acest an va fi organizat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce părere au elevii din clasa a XII-a despre modul în care se va desfășura poate cel mai important examen din viața lor? Am încercat să aflu discutând cu câțiva dintre aceștia.

Aproximativ 187 de mii de elevi din România trebuie să dea bac-ul în 2020, în niște condiții cu care nu s-au mai întâlnit niciodată. Nici ei și nici părinții lor. Din cauza pandemiei de coronavirus, școlile au fost închise pe data 11 martie, iar de atunci elevii și-au continuat orele online. Evident, cei care au avut posibilitatea asta, pentru că nu toată lumea are acces la internet, cum nu toată lumea are noroc de profesori care să știe să-l folosească.

În ceea ce privește organizarea examenului, pentru autorități lucrurile par a fi parțial clare. Cel puțin pentru moment pentru că deciziile se mai pot schimba până la perioada de bac-ului, între 9 și 25 iunie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus inițial că examenele scrise vor trebui să aibă loc cu maxim zece elevi în clasă. Apoi această condiție a fost eliminată.

De asemenea, vor trebui respectate măsuri speciale de distanțare socială, igienă, dezinfecție, elevii vor trebui să poarte măști și li se va lua temperatura. Dacă au peste 37,3 grade atunci ar putea să nu intre în examen. Examenele orale au fost anulate, iar probele vor fi echivalate cu mediile din cursul anului sau cu certificate de limbi străine/informatică, acolo unde este cazul.

Transportul elevilor la școală pentru examen se va face gratuit, în condiții de securitate sanitară.

Cum privesc însă elevii de clasa a XII-a examenul de bac din acest an, unul dintre cele mai importate examene din viața lor? Cum au reușit să se pregătească, cum s-au adaptat învățământului online, de ce se anume se tem cel mai mult la acest examen? Hotnews.ro a sintetizat aceste plângeri ale elevilor.

În principal, lucrurile de care se plâng elevii de clasa a XII-a sunt următoarele:

  • schimbările foarte dese pe care le face Ministerul Educației, schimbări care, spun ei, îi bulversează în condițiile în care sunt și așa destul de stresați.
  • frica de a nu se îmbolnăvi înainte de bac și a avea temperatură mai mare de 37,3 grade, ceea ce ar înseamna că nu vor fi primiți în examen.
  • teama că în timpul examenului nu se vor respecta regulile de distanțare socială, va fi haos, iar profesorii vor da note din burtă pentru că și ei se tem în perioada asta de pandemie. Sau se vor îmbolnăvi în timpul examenului.
  • există și elevi care au cerut anularea bac-ului din acest an.

Adauga comentariu