Aeroportul din Craiova primește doar 135.000 de euro compensație, din cele 22 de milioane, de la Guvern

Aeroportul Internațional Craiova primește o gură mică de oxigen, după pierderile majore înregistrate din momentul intrării României în starea de urgență și, ulterior, de alertă, pe fondul pandemiei de Coronavirus. Traficul pasagerilor s-a prăbușit, iar aeroportul a făcut față cu greu colapsului. Guvernul a aprobat, miercuri, o schemă de ajutor de 22 milioane de euro pentru aeroporturile din Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020. Deși întreaga sumă este mare, aeroportului din Băniei îi revin doar 135.000 de euro.

Potrivit directorului aeroportului, Adrian Predescu, compensația primită va fi de 630.000 de lei, adică circa 135.000 de euro.

Suma reprezintă o parte din pierderile suferite din cauza pandemiei, în martie-iunie, până la reluarea zborurilor. Pierderile înregistrate, dacă ne raportăm la anul trecut, pentru Aeroportul din Craiova, sunt de circa 900.000 de euro”, a declarat, pentru Ziarul de Craiova, Adrian Predescu. 

În 2019, numărul pasagerilor a fost de 514.000 de pasageri, iar anul acesta, până în prezent, sunt circa 106.000. Dar asta numai pentru că lunile ianuarie și februarie 2020 au fost excelente pentru Craiova, eram pe creștere. Apoi a urmat un declin major. Spre exemplu, în luna mai am avut doar 24 de pasageri”, a precizat, la solicitarea Ziarului de Craiova, Oana Răducănoiu, purtător de cuvânt al Aeroportului din Craiova. Totiți angajații aeroportului au revenit la program normal de lucru de la 1 iulie 2020.

Din păcate, restricțiile de circulație, reticența oamenilor și reorientarea către destinații de vacanță din propriile țări, nu dau prea mari speranțe că aviația civilă se va redresa curând.  

În altă ordine de idei, directorul Aeroportului din Craiova a semnat, astăzi, un contract de finanțare în valoare de 13 milioane de euro, plus TVA, fonduri europene, pentru securizarea completă, outdoor-indoor, a aeroportului.

Adauga comentariu