Afacere GUSTOASĂ inițiată de o familie de doljeni. Raiul căpșunilor se află la doar câțiva pași de Craiova și se arată sub forma unui solar din care se recoltează cele mai proaspete și gustoase căpșuni din județ

Cosmin Tiparu este din Breasta, Dolj și are 39 de ani. Muncește în Anglia de ani buni și a pus pe picioare, alături de familie, o afacere cu căpșuni în care a investit până acum nu mai puțin de 60.000 de euro. Jumătate din sumă, bani europeni, dar muncește în continuare peste hotare pentru a o stabiliza pentru ca mai târziu să își poată permite "luxul" de a se întoarce definitiv acasă.


"Ne ocupăm de căpșuni în solarii. Nu cultivăm pe o suprafață mare, vorbim de 3.000 de metri pătrați. Suntem la început, acum ne dezvoltăm și prefer să ne axăm pe calitate și nu pe cantitate, mai ales că îmi dau seama că oamenii au început să caute produsele de calitate. Este prima producție de căpșuni, le-am plantat în iunie anul trecut și acum le recoltăm. Suntem foarte atenți să aibă tot ce le trebuie, pământ fertil, lumină și căldură", a declarat Cosmin Tiparu.


Ideea a pornit de la faptul că lui Cosmin și membrilor familiei le plac foarte mult aceste fructe. Pentru că le era foarte greu să găsească ceva netratat, de calitate, au hotărât să-și procure singuri căpșunile. Și de la plantația de o gustare, s-a ajuns la una mai mare de care se ocupă acum toată familia. 


Cosmin vine acasă cât de des poate să își ajute familia cu întreținerea solariilor de căpșuni și pe lângă bani pune mâna și la muncile fizice. Acum s-a întors la cules. 


"Nu mă așteaptam să fie cereri atât de multe, dar probabil că oamenilor le plac. Este prima dată când vindem în afara curții noastre și azi am nu mai putin de 20 de comenzi, circa 80 de kg de căpșuni. Iau comenzile de la Facebook sau telefonic, le strâng până la o anumită oră și le culeg pe toate odată ca să le livrez proaspete oamenilor. O să intrăm și în supermaketuri în curând, la caserolă", a adaugat doljeanul.


Cosmin Tiparu este printre puținii agricultori din Dolj care ies în această perioadă cu căpșuni. Livrează singur în Craiova și localitățile învecinate de pe lângă Breasta, iar ceilați sunt invitați să le ridice direct de la sursă, în schimbul unei sume de 18 lei per kilogram.


Doljeanul are planuri mari dar nu se grăbește. Vrea ca afacerea să se extindă ușor, să devină atât de sigură și stabilă încât să se poată întoarce acasă alături de familia lui.

Adauga comentariu